Пейпал разширява крипто предлагането – дава възможност на жителите на Обединеното кралство

Гигантът в разплащанията Пейпал обяви, че потребителите на Обединеното кралство ще получат поддръжка за криптовалутни услуги през следващите няколко месеца.

Пейпал обяви плановете си да пусне поддръжка за криптовалута извън САЩ. Жителите на Обединеното кралство скоро ще могат да използват платформате за плащане, за да купуват и продават криптовалута с допълнителни услуги за поддръжка, планирани да стартират.

Както съобщава журналистът Карл Кинтанила, Пейпал ще разшири услугите си за Обединеното кралство на пазара на криптовалути в рамките на следващите няколко месеца. Платежният гигант също възнамерява да предлага услуги за криптовалута за потребители, държащи портфейли Venmo през второто тримесечие на тази година, според Кинтанила. В допълнение към крипто поддръжката, Пейпал ще пусне и други некрипто услуги по целия свят като част от по-голяма международна кампания, за да предложи на потребителите си по-голям избор в методите на плащане.

Мастъркард ще позволи на търговците да приемат плащания в криптовалути тази година

Главен изпълнителен директор на Пейпал за криптовалутите

Изпълнителният директор на Пейпал Дан Шулман също отбеляза, че компанията ще предостави допълнителни функции за транзакции и попечителство на Venmo, както и на международните пазари през 2021 г. Не беше потвърдено кой пазар ще бъде първият в международното пускане, но плановете са направени, според главния изпълнителен директор, за края на годината.

Шулман потвърди, че компанията ще се стреми да инвестира в криптовалута и блокчейн, както и други цифрови активи на обширно ниво през следващите няколко месеца. Това се случва след успешното стартиране на първоначалните криптовалутни услуги на платформата в САЩ през ноември. Не само криптовалутните услуги на платформата показват положителни резултати, но индустрията и крипто пазарът като цяло отбелязват огромен растеж. През последните няколко месеца търговията с биткойни и криптовалути постига рекорд след рекорд както на стойността на търговията, така и на обемите на пазара. Само през изминалата седмица Биткойн отново скочи, за да достигне рекордна стойност от над 48 700 долара.

Източник

Leave a Reply