Пазарувайте с Биткоини в Амазон, благодарение на Муун и Светкавичната мрежа

От CCN.com: Вече можете да пазарувате с биткоини в Амазон. Това стана възможно, благодарение на находчивото решение на Светкавичната мрежа Муун.

Муун е стартираща платформа за обработка на криптографски плащания. Той позволява на мрежовите портфейли, свързани със Светкавичната мрежа, да ги използват чрез разширение на браузъра си.

Разширението позволява на купувачите да свържат портфейла си с криптовалутата в него, например Coinbase wallet, и да го използват при плащане, за да плащат за стоки с Биткойн, или някоя от три други валути, Лайткойн, Етериум или Биткойн Кеш.

Нека бъдем наясно, това не е опция за плащане директно внедрена от Амазон… все още.

Опростеност

В интервю за главния изпълнителен директор на CCN.com Кен Крюгер обясни как работи Муун:

Просто: След инсталирането на разширението за браузъра на Муун пазарувате в Amazon.com, както обикновено. На финала, Муун ви дава възможност да платите с крипто. Когато изпращате плащане, покупката ви се изпълнява незабавно и безпроблемно в Амазон… Ще разширим обхвата чрез интеграции на други валути и портфейли.

Транзакциите се обработват от борси и финансови институции, които превръщат биткойна в фиатни пари и след това плащат на продавачите на Амазон в традиционните валути. Транзакциите не струват нищо на купувача.

МакАфий заяви, че пуска дебитна карта за Биткоини. Дали да му вярваме?

Светкавичната мрежа и… VISA?

Муун се интегрира с Visa и Mastercard и пчели, като получава малък процент от обменните такси всеки път, когато продавачите получават транзакция с кредитна карта.

Запитан как се чувства, като работи с компаниите, които крипто се опитват да изместят, Крюгер каза:

За да се улеснят сделките, трябва да се интегрираме с търговците. Понастоящем тези търговци се намират в тези платежни мрежи. В бъдеще се надяваме, че търговците ще са достатъчно запознати с криптовалутите като начин на плащане, като ще ги интегрират директно, но това е първата стъпка към приемането … Ясно е, че те виждат стойността на криптовалутите и как тя може да наруши традиционното пространство за плащане.

Муун вече е тествана от малка група потребители в бета версията си. Те я използват, за да харчат биткойн в Амазон и други сайтове за електронна търговия. Разширението за браузъра вече е налично в магазина на Хром. Това го прави достъпно за 60% от потребителите на интернет в световен мащаб.

То е достъпно и в браузърите Brave и Opera.

Досега разширението поддържа пазаруването на Amazon.com само с щатски долари, но екипът се стреми да се разшири.

Амазон е само началото

Докато Амазон дава на Муун, светкавичната мрежа и криптовалутите достъп до огромна потребителска база, вече са предприети стъпки, които да доведат Муун още по-далеч, като ebay, Etsy, Target, Domino’s и AliExpress са в полезрението на компанията.

Amazon now accepting bitcoin

Крюгер каза:

Очакваме да се разширим до купувачите на Амазон в световен мащаб [и] В следващите месеци работим по добавянето на редица топ 50 марки за електронна търговия в САЩ.

Той добави:

Приемането на крипто за плащания идва по-скоро, отколкото мнозина мислят. През последните няколко години криптовалутните плащания в електронната търговия нарастват експоненциално. Муун е платформата, която ще ускори този растеж още повече и ще донесе криптоплащания към средния потребител.

Направена в Ню Йорк

Муун стартира в Ню Йорк. Основан е миналата година с инвестиция от $ 100,000.

Милиони нови инвеститори може да се доближат до криптовалутите

Мурат Актиханоглу, управляващият директор на инвеститора каза, че инвестицията е направена, след като са разгледани дългосрочните перспективи на компанията и се основава на бъдещето, в което плащанията през Светкавичната мрежа ще се използват от всички големи компании за електронна търговия.

„Ние инвестирахме в Муун като дългосрочна перспектива“, каза Актиханоглу за Coindesk. Крюгер, който има големи планове за проекта, допълни:

Нашата мисия е да позволим на хората да пазаруват навсякъде онлайн с криптовалута незабавно, сигурно и без такси. Ще се разширяваме, за да подкрепяме плащанията на всички уебсайтове на електронната търговия, а ще добавяме и допълнителни валути към платформата.

Източник

Leave a Reply