Пазарната капитализация на Кардано задмина Биткойн Кеш след скок от 100%

През изминалата седмица цената на Кардано скочи с повече от 100% и изпревари Биткойн Кеш, за да стане шестата по големина криптовалута.

Има два основни фактора зад силния подем на ADA през последните няколко седмици. Първо, повечето големи криптовалути видяха големи ралита след повишаването на BTC до $ 36 400 и Кардано има някои важни подобрения на мрежата, които се очакват през 2021 г.

Графика на дневните цени ADA/USDT (Бинанс). Източник: TradingView.com

Вълнението се гради върху внедряването на интелигентен договор в Кардано

Кардано стартира главната мрежа Shelley през 2020 г., давайки начало на растежа на Кардано като доказателство за залог блокчейн протокол.

Пускането на Shelley беше основен крайъгълен камък за Кардано, което доведе до подобряване на настроенията около ADA през 2020 г.

Функционалните интелигентни договори обаче все още предстои да бъдат внедрени в блокчейна Кардано. Когато интелигентните договори са активни, мащабни децентрализирани финансови протоколи (ДеФи) и други децентрализирани приложения ще могат да стартират върху Кардано.

Кардано намери стабилна опора преди възможен възход

Изследователи от Binance Academy заявиха, че пускането на функционални интелигентни договори е част от актуализацията на Goguen. Като се има предвид значението на това надграждане на мрежата, пазарните настроения около ADA изглежда се подобряват. Докладът гласи:

„Към декември 2020 г. функционалните интелигентни договори не могат да бъдат разположени на блокчейн платформата. Като част от развитието ни, това ще бъде представено като част от актуализацията на Goguen. След него, ерата на Башо се фокусира върху оптимизиране на мащабируемостта и оперативната съвместимост, а ерата на Волтер въвежда съкровищна система за управление.“

Интелигентните договори на Кардано се различават от другите блокчейни, защото позволяват на разработчиците да кодират самоизпълняващи се интелигентни договори въз основа на програмирани условия. Това позволява на разработчиците и децентрализираните приложения да бъдат по-гъвкави. Emurgo, компания за решения на блокчейн, пише:

„Тези договори, когато са написани на блокчейна на Кардано, предлагат стойността на предоставянето на пълна видимост на всички участници в договора, като същевременно са изключително сигурни и се изпълняват според програмираните условия.“

Настоящият ход е до голяма степен технически

Въпреки че Кардано очаква сериозни подобрения в близко бъдеще, по време на ралито не бяха обявени големи подобрения.

Техническите анализатори и търговци очакваха голямо рали ADA в края на декември 2020 г., тъй като крипто активите с голяма капитализация се обединиха в тандем.

На 30 декември Майкъл ван де Попе, редовен търговец на Амстердамската фондова борса заяви, че вярва, че Кардано ще се справи добре през първото тримесечие на 2021 г. Той пише:

„Една от платформите, които ще се справят добре през следващото тримесечие, мисля, че ще бъде #Cardano. Главните криптовалути вървят нагора, а тя определено е една от тях. Докато нивото на подкрепа от $ 0,11 (или $ 0,15) издържи, мисля, че ще продължим към $ 0,27 и / или $ 0,40.“

Комбинацията от технически фактори и очакванията от пускането на функционални интелигентни договори през 2021 г. вероятно подхранва ралито.

В близко бъдеще анализаторите казват, че докато BTC се консолидира над $ 34 000 и показва технически импулс, се очаква алткойните с голяма капитализация, като Кардано, да се представят силно.

Източник

Leave a Reply