Пазарната капитализация на Биткойн може да пробие $1 трилион по време на следващия Бичи пазар

Крис Бърниске, партньор в Placeholder Ventures, наскоро отбеляза, че вече се е убедил, че по време на следващия бичи цикъл, пазарната капитализация на Биткойн (BTC) може да достигне $1 трилион. Тази 13-цифрена сума, ако бъде постигната, би означавала, че стойността на всички съществуващи BTC ще надвиши стойността на всички криптовалути от времето на последния най-голям скок. Шокиращо.

Историческата тенденция на Биткойн е да увеличава своята стойност с огромни скокове. BTC исторически ръководи парада за криптовалута, с голяма преднина пред братята си алткоини. (Интересното обаче е, както Бърниске добавя, че вече не е точно „Биткойн и деветте джуджета“, тъй като алткоините отбелязват растеж и настигат лидера на пазара.)

Ако BTC достигне капитализация от $ 1 трлн. до януари 2021 г., което ще отбележи 12-тата година на крипто актива, това означава, че Биткойн ще нарастне с около 10 пъти.

Защо е възможно да се достигнат 1 трилион долара

Въпреки че квази-прогнозата на Бърниске е доста гръмка, ако се следват историческите тенденции, стойността на Биткойн може да достигне 1 трилион долара.

Ами, според изследователя на промишлеността PlanB, това поскъпване ще има много общо със съотношението между запасите и потоците (SF), което разглежда ресурсите над земята и тяхната инфлация (поток), за да се опита да определи стойността. В неотдавнашен пост в Медиум, анализаторът твърди, че в момента Биткойн има SF от 25, което означава, че ще са нужни 25 години от сегашните нива на емисии, за да произведат сегашните акции (17,5 милиона Биткойна). То е подобно на SF на среброто – 22, но далеч под 62 на златото.

Отбелязвайки тези стойности, PlanB отбелязва, че вижда “хубава линейна връзка” между SF и пазарната оценка на актива – колкото по-висока е SF, толкова по-висока е стойността на актива. Според графиката на коментатора, ако линейната връзка между SF и стойността се задържи, пазарната капитализация на Биткойн може да достигне 1 трилион долара, което би поставило BTC на цена от около $ 55,000.

Докато $ 55,000 за Биткойн изглежда нереално за повечето хора, PlanB пише, че парите от сребро, злато, негативни лихвени икономики, авторитарни и капиталово контролирани държави, милиардери, които търсят хеджиране на количествено облекчение и институционални инвеститори, са наводнили този свят. Това само по себе си може да изглежда като мечта за скок, но някои са сигурни, че е вероятно, особено с увеличаването на хиперинфлацията, лошото управление на финансите и спекулантите, които търсят алтернативни възможности за инвестиции.

Източник

One Reply to “Пазарната капитализация на Биткойн може да пробие $1 трилион по време на следващия Бичи пазар”

Leave a Reply