О, БОЖЕ МОЙ! Японският финансов гигант Nomura инвестира в Omise

Omise Holdings, компанията-майка на OmiseGo (OMG) и GO.Exchange, обяви инвестиция от Nomura Holdings, огромна японска инвестиционна група с глобален обхват.

Размерът на инвестицията е неразкрит, но ще бъде използван за увеличаване на операциите на Omise, включително плащания, развитие на Блокчейн технологията и обмен на цифровите активи. Според съобщението, някои от фондовете ще подкрепят продължаващото развитие на OmiseGo, както и други платформи под крилото на компанията, като GO.Exchange.

Четете още: Чао САЩ, легендата на Apple Стив Возняк отива в Малта да разработи нов блокчейн

Хун Хасегава, главен изпълнителен директор на Omise Holdings, изрази оптимизъм за бъдещето, отбелязвайки готовността на „регулирания финансов свят“ да приеме „финансовите услуги, отворената инфраструктура и разрушителните технологии, които развиваме“.

Призовавайки регулаторите да бъдат отворени за иновации в сектора, Хасегава насърчи правителствата да бъдат напредничави. „Скоростта на регулирането, политиката и развитието на блокчейн технологиите продължават да оказват влияние върху нашата индустрия, но не можем да позволим това да задуши нашия растеж“, каза той. „Търсим юрисдикции със стабилни и прозрачни регулаторни рамки и напредничави правителства.“

Nomura е група за финансови услуги, базирана в Азия. Тя е един от първите финансисти, които изследват съхранението на цифрови активи. Фирмата предлага финансови услуги на институционални и индивидуални клиенти в тридесет страни.

Според Omise, най-новата инвестиция може да помогне „да поеме отговорността за следващата вълна на финансовите иновации“.

Четете още: За криптовалутите и Против банките: Аз!

Като компания-майка на OmiseGo и GO.Exchange, Omise Holdings има за цел да проправи пътя за по-отворена финансова инфраструктура, съчетаваща традиционни и нетрадиционни услуги и платформи. Мрежата на OmiseGo, базирана на Етериум, има за цел “Unbank the Banked” – ироничен обрат на традиционния идеал за криптовалута – вместо да насърчава разрушаването и децентрализацията на традиционните финансови услуги. Според уебсайта на OMG тя „улеснява самостоятелните финансови услуги в различни географски райони, класове активи и приложения“.

OmiseGo е и пионер чрез решението си Layer 2, Plasma, което позволява на блокчейн да се включи с високоскоростни, евтини транзакции, без да губи сигурността на транзакциите.

Източник

One Reply to “О, БОЖЕ МОЙ! Японският финансов гигант Nomura инвестира в Omise”

Leave a Reply