От Рипъл казаха, че са произвели 303 000 страници документи по време на разследването на SEC

Рипъл търси доказателства, че SEC е допринесла за „объркване на пазара“ относно XRP.

В писмо до съдия Сара Нетбърн адвокатите на Рипъл пишат, че документите свързани с Биткойн и Етериум наистина са от значение за случая, противодействайки на аргументите на Американската комисия по ценни книжа и борси.

В хода на разследването блокчейн компанията е произвела 303 000 страници документи и в момента преглежда още 75 000 документа, поискани от SEC.

Агенцията обаче се съгласи да представи само 153 документа, поискани от Рипъл:

Тежестта на изпълнението на исканията на ответниците едва ли е необичайна за критичен въпрос в случай с такова значение, особено в сравнение с исканията за откриване, направени от SEC.

Рипъл казва, че документите имат отношение към защитата на „справедливо предизвестие“
Както се съобщава от U.Today, SEC твърди, че документите на Биткойн и Етериум са ирелевантни за съдебния процес, посочвайки съдебни решения в предишни громки дела като Telegram и Kik.

Вече можете да си купите Тесла с Биткойн

И все пак Рипъл настоява, че съдията не може просто да приеме SEC-овото „защото така“ и търси доказателства, че агенцията е допринесла за „широко разпространено объркване на пазара“ по отношение на XRP:

Вместо това обвиняемите търсят документи, които отразяват, пряко или използвайки вътрешни комуникации като прокси, как XRP е бил разглеждан на пазара. SEC не може да отрече, че агенцията е фокусна точка за искания за регулаторни насоки относно това дали XRP е бил ценна книга.

Адвокатите на компанията твърдят, че SEC не е успяла да постигне консенсус относно статуса на сигурност на токена през октомври 2020 г., само два месеца преди завеждането на делото, когато е казала на инвеститор на дребно в XRP, че не е взето решение:

Съответно, ако нейните вътрешни документи разкриват (както несъмнено ще го направят), че самата SEC не може да постигне консенсус относно това кога цифровата валута е ценна книга и кога не, едва ли може да твърди, че участниците на пазара са били в изгодно положение да знаят какво изисква законът.

В предишното си юридическо писмо SEC вече заяви, че не е имало задължение да предупреждава участниците на пазара за регулаторния статус на XRP по време на непублично разследване.

Източник

Leave a Reply