Основен сайт за финансови новини в Китай тихичко е добавил криптоиндекс

Sina Finance, финансов уебсайт, собственост на най-голямата китайска технологична компания Sina Corp, е добавил криптоиндекс в своето туитър базирано мобилно приложение Cnledger, според доклад, публикуван на 3 юли.

Новият индекс на големия китайски финансов информационен канал предоставя данни за цените и производителността на основните криптовалути, като Биткойн (BTC), Биткойн кеш (BCH), Лайткойн (LTC), XRP и Етериум (ETH), според снимка от мобилното приложение предоставена от Cnledger.

Основен сайт за финансови новини в Китай тихичко е добавил криптоиндекс
Екранна снимка на крипто индекса на Sina Finance за мобилни устройства. Източник: Cnledger

Новият криптоиндекс е достъпен само за мобилното приложение на Sina Finance, но не и за десктоп версията, според китайския технологичен сайт TechNode. Според доклада, новата функция предоставя и последните новини в индустрията.

Sina не е публикувала официално съобщение до този момент.

Четете още: Китай вдига забраната за Биткойн? Случайната обмяна е легална според адвокат

Китай е известен с анти-криптовалутната си позиция от края на 2017 г., когато страната забрани както търговията с Биткойн, така и първоначалните монети (ICOs). Неотдавна китайските популярни социални медии и операторът WeChat забраниха крипто-транзакциите като част от политиката си на плащане, която предвижда прекратяване на сметките, свързани с крипто-търговия.

Наред с това, китайските власти предложиха потенциално елиминиране на криптодобив в страната през април 2019 г., като Националната комисия за развитие и реформи (NDRC) включи криптодобива като част от своя преработен списък на промишлените дейности, които агенцията планира да затвори пореди регулаторни или екологични причини.

Междувременно 73% от китайските предприятия смятат, че основната технология на криптовалутите, Блокчейн, трябва да е един от петте стратегически приоритета, беше съобщено на 27 юни.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Основен сайт за финансови новини в Китай тихичко е добавил криптоиндекс”

Leave a Reply