Основен канадски дилър на автомобили ще приема Биткойн

Базираният в Квебек дилър на автомобили HGreg обяви, че ще започне да приема криптовалути в съобщение за пресата.

Президентът на HGreg Джон Хайрабедян очаква смелия ход да подобри клиентското изживяване при пазаруване:

Желанието ни непрекъснато да се развиваме и подобряваме пазаруването на нашите клиенти ни вдъхновява да вземаме смели решения. Предоставянето им на по-голямо разнообразие от начини на плащане е част от тях.

Новият метод на плащане вече е подложен на тест с няколко транзакции.

HGreg – която позволява на своите клиенти да купуват автомобили през уебсайта си – е една от най-бързо развиващите се компании в Канада. Дилърът на автомобили отвори първия си магазин в САЩ в Дора, Флорида, още през 2010 г. В момента той разполага с 30 франчайзингови представителства в Северна Америка.

Как да купя Биткойн?

Компанията ще запази част от приходите си от криптовалута като инвестиция.

Повече марки автомобили застават зад биткойните

Както се съобщава от U.Today, производителят на електронни автомобили Тесла също спомена, че ще започне да приема биткойни за плащания на автомобили, като същевременно разкри инвестицията си в криптовалута от 1,5 милиарда долара на 8 февруари.

Наскоро италианският производител на суперавтомобили Мазерати също направи възможно закупуването на своя суперкар Evantra с най-голямата криптовалута.

В интервю бизнесменът милиардер от Хюстън Тилман Фертита разкри, че автокъщата му е продала 17 луксозни автомобила на клиенти за три години:

Покупката от Тесла е много по-важна от това ако аз я направя, но вярвате или не, ние продадохме 17 коли – Бентлита и Ролс-Ройсе – с Биткойн.

Източник

Leave a Reply