Огромни ходове на Биткойн в следващите 48 часа: BTC анализ на цените

Досега Биткойн бавно започна седмицата, като волатилността и обемът на търговията спаднаха до нехарактерно ниски нива, като се има предвид неотдавнашните му параболични резултати.

Този период на ниска активност обаче може да не е толкова лош, колкото звучи. Разглеждайки 4-часовата диаграма, става ясно, че водещата криптовалута се сближава в модел на измъкване. Обикновено тази формация е бичо продължение на настройката и води до силен пробив, след като достигне максимална консолидация между двете линии на тренда (белите линии). Съдейки по диаграмата, това събитие вероятно ще се състои някъде през следващите 48 часа.

По време на периода на консолидация е обичайно обемът на търговията и волатилността да спадат, когато активът се подготви за пробив. Струва си да се отбележи обаче, че тези модели също могат да избухнат силно надолу, ако бъдат отхвърлени.

Ценови нива за наблюдение в краткосрочен план

На 4-часовата диаграма BTC / USD можем да видим, че наскоро цената е спаднала под 50-EMA (синята линия), която обикновено осигурява силна подкрепа за биткойна по време на спадове на пазара и сега се насочва към първата голяма зона за подкрепа (зелената лента) между $ 18 800 – $ 18 900.

Доларът е загубил 99% от стойността си спрямо Биткойн

Ако биткойнът продължи да се движи в рамките на този модел, трябва да очакваме цените да стигнат до долния край на тази зона за подкрепа, преди да тестват наклонената съпротива по-горе – вероятно някъде около 19 265 долара.

Когато разглеждате тези видове пробиви е важно да знаете за фалшификати от китове, които се опитват да излъжат по-слабите играчи във FOMO търговията. По-големите търговци на биткойни изпомпват цената до точката на пробив за да изглежда, че активът е на път да скочи, така че да насърчи по-малките търговци да започнат да купуват. Това повишаването на натиска за покупка създава висока ликвидност, така че китовете след това могат да извършват големи сделки за продажба.

Това, което се случва след това е кратко измъкване, последвано от рязко движение в обратната посока. След това крипто активът има тенденция да се връща към предишната съпротива, да установи нова поддръжка и след това да започне нов възходящ тренд.

Търговските пробиви са стратегия с висок риск / висока награда и е вид хазарт, ако китовете решат да спрат да ловуват, преди да инициират нов възходящ тренд на Биткойн. Понякога е по-добре да изчакате, докато новата тенденция бъде по-потвърдена, преди да навлезете на пазара.

Цели на бичи пробив.
(1) $ 19,550
(2) $ 19 920
(3) $ 20,353

Цени за мечи пробив.
(1) 18 600 долара
(2) 18 270 долара
(3) $ 17 810

Обща пазарна капитализация: $ 572 милиарда.
Пазарна капитализация на Биткойн: $ 353 милиарда.
Доминиране на Биткойн: 61,7%

Данни от Coingecko.

Bitstamp BTC / USD 4-часова диаграма

bitcoin trading

Източник

Leave a Reply