Нюйоркските регулатори определят нов отдел за лицензирането на криптовалутните фирми

Нюйоркският департамент за финансови услуги (NYDFS), държавният финансов регулатор, създаде нов отдел. Той ще отговаря за регулирането и лицензирането на криптовалутните фирми и крипто-свързаните предприятия.

В изявление от 23 юли NYDFS обяви създаването на отдел за научни изследвания и иновации. Той ще е „подразделение на отдела, отговарящ за лицензирането и надзора на виртуалните валути, и ще оценява новите усилия за използване на технологиите за справяне с финансовото изключване“.

NYDFS изисква предприятията, участващи в издаването и търговията с цифрови активи, да получават специален вид регистрация, наречена BitLicense. Този процес има за цел да гарантира, че криптовалутните фирми спазват определени стандарти по отношение на разкриването и защитата на данните на потребителите. Някои от тях обаче в крипто-пространството се възприемат като ограничаващи за индустрията.

Четете още: JPMorgan: Има 60% шанс за рецесия в САЩ до 2020 г., алтернатива ли са криптовалутите?

В допълнение към обявяването на новия отдел за научни изследвания и иновации, в днешното изявление се отбелязват редица назначения в отдела. Новото подразделение ще бъде ръководено от Матю Омир. Преди да работи с NYDFS, Омир беше ръководител на отдела по политики и изследвания на финтех фирма, наречена Quovo. Той има опит и във Федералната корпорация за гарантиране на депозитите и в Американската агенция за международно развитие.

Двама заместник-началници, Матю Сийгъл и Оливия Бумгарднер, ще бъдат назначени под Омир. Сийгъл е бил адвокат в съда в антитръстовото отделение на Министерството на правосъдието на САЩ. Там той е бил помощник на главния прокурор в антитръстовото бюро на Главната прокуратура на щата Ню Йорк.

Бумгарднер понастоящем е директор на изследователската дейност в NYDFS. Преди това е ръководил инициативи и проекти, свързани с киберсигурността, финансовото включване и цифровите валути. Андрю Лукас, който преди това е бил старши съветник в юридическия отдел на Ню Йорк, ще бъде съветник на отдела за изследвания и иновации.

По-рано тази седмица, криптовалутното крило на Fidelity, Fidelity Digital Assets Services (FDAS), се е свързало с NYDFS за лиценз да работи като довереник в Ню Йорк. Ако кандидатурата бъде одобрена, FDAS ще може да предоставя попечителски услуги за цифрови активи в държавата.

Източник

One Reply to “Нюйоркските регулатори определят нов отдел за лицензирането на криптовалутните фирми”

Leave a Reply