Нов начин за копаене на Етериум

Нов начин за копаене на Етериум навлиза в тестова фаза

Изследователската компания Prysmatic Labs обяви пускането на тестовата мрежа Етериум 2.0.

Главният изпълнителен директор на Prysmatic Labs, Престън Ван Луун, беше развълнуван от стартирането на мрежата, казвайки:

Етериум 2.0 е многогодишно усилие да се създаде напълно децентрализирана платформа за програмиране на криптовалута. Тя има за цел да даде пълна модернизация на блоковата верига на Етериум Proof of Work, и да осигури значително повишаване на сигурността, скалируемостта и децентрализацията. Eth2. Това е нов блокчейн, което означава, че няма да бъде модернизирана като разклонение на съществуващата верига. Вместо това, стойността ще бъде прехвърлена към нея от веригата за доказване на работа чрез еднопосочен интелигентен договор за депозит.

Тестовата мрежа не разполага с интелигентни договори или EVM функционалност – все още. Това е планирано за фаза 2 на Етериум 2.0. Настоящата фаза се фокусира основно върху „управлението на регистър на валидаторите и допускане на Casper Proof-of-Stake“.

Етериум 2.0 е много очаквана и носи със себе си множество нови функции, като sharding, което позволява хоризонтално мащабиране.

Източник

Leave a Reply