Нов ден, нов максимум за Биткойн – достигна 25 000 долара!

След дни на консолидиране на позицията си над 20 000 долара Биткойн, най-голямата криптовалута в света, най-накрая проби ценовото ниво от 25 000 $ за първи път в историята си днес на борси като Койнбейз и Bitstamp. Въпреки че BTC падна под това ниво скоро след това, мнозина очакват той да се изкачи отново отново нагоре.

Източник: Coinstats

Развитието беше отпразнувано от мнозина в общността, повечето от които бяха оптимисти за перспективите за цените на биткойните през 2020 г., особено след като последните няколко месеца бяха много бичи за BTC.

Силната консолидация на Биткойн между 22 000 и 24 300 долара е знак, че е устойчив на корекции – нещо, което е един от определящите фактори за Биткойн през 2020 г. Това не беше така през 2017 г., тъй като волатилността беше изключително висока за Биткойн и той не се задържа дълго на предишния си максимум от близо 20 000 долара.

Значение на институционалната и търговията на дребно с биткойни

Докато предимно търговията на дребно водеше шоуто през 2017 г., силата на настоящото бичи рали е до голяма степен разделена между институционални и инвеститори на дребно.

Всъщност инжектирането на интелигентни пари изигра основна роля за постигането на ниво на легитимност на Биткойн – нещо, което беше нечувано през 2017 г. Подкрепата за BTC спрямо фиатния долар е безпрецедентна напоследък, като много предприятия обявяват разпределението на Биткойн в техните портфейли през последните няколко месеца.

JPMorgan прогнозира, че институциите могат да вложат $ 600 милиарда в Биткойн

Всъщност уважавани търговци като Пол Тудор Джоунс гласно излязоха да оценят възхода на Биткойн в настоящия икономически пейзаж, който е натоварен с ниво на нестабилност, много подобно на това, наблюдавано през 2008 г.

Характеристиките на търговията също се развиха през 2020 г. Hodling сега се превърна в норма сред инвеститорите в BTC, като мнозина вече разбират по-добре присъщата стойност на Биткойн като стабилна форма на инвестиция.

Гледайки напред през 2021 г.

Много се промени през 2020 г. и индустрията на цифровите активи ще посрещне нова вълна от възприемане. Въпреки че няма сигурност с BTC се очаква, че той ще избегне спад, подобен на този, наблюдаван през 2017 г. В интерес на истината, Биткойн може да продължи да търгува около сегашните си нива в краткосрочен план.

За мнозина обаче това не е края на играта. Биткойн на $ 25 000 е само една четвърт от $ 100 000 – цифра, която мнозина вярват, че ще бъде оценката на BTC през следващите година или две. Само времето ще покаже колко скоро ще бъде това.

Източник

Leave a Reply