Новият чип на Samsung за защита на крипто транзакции на мобилни устройства

Южнокорейската корпорация за електроника, Samsung продължава своя ангажимент към крипто технологията с най-новия си чип за сигурност.

Южнокорейският технологичен титан Samsung обяви автономна разработка за сигурност, която подсигурява транзакции с криптовалута на смартфони и таблети, според прессъобщение , публикувано по-рано днес.

Разработката се състои от чип на Secure Element (SE) S3FV9RR и „подобрен“ софтуер. Той е предназначен да подсигури процеса на зареждане, изолираните хранилища и плащанията на база на мобилни устройства.

Новият SE чип е сертифициран със стандарт за сигурност Common Criteria (CC) EAL 6+, който се използва в приложения с най-строги изисквания за сигурност, а именно електронни паспорти и хардуерни портфейли за криптовалута. По този начин той може да се използва във всяко мобилно устройство и ще работи независимо от основния процесор на устройството.

Четете още: Samsung продължава да подкрепя криптовалутите с нов ключов продукт

По-специално, съобщението споменава транзакциите с криптовалута като една от основните цели на чипа S3FV9RR, който се очаква да бъде наличен през третото тримесечие на 2020 г. Dongho Shin, старши вицепрезидент по маркетинг на System LSI в Samsung Electronics, заяви:

„В тази ера на мобилност и безконтактни взаимодействия, ние очакваме свързаните ни устройства, като смартфони или таблети, да бъдат много сигурни, за да защитят личните данни и да позволят финтех дейности като мобилно банкиране, търговия с акции и криптовалути.“

Последните разработки на Samsung, свързани с криптовалути

Интересът на Samsung към криптовалути и блокчейн е добре известен, тъй като корпорацията е инвестирала в множество DLT стартъпи и е интегрирала технологията в собствените си продукти.

По-рано този месец Samsung Pay си партнира с платформата на криптовалутата Visa Card, Swipe, която позволява на потребителите да извършват крипто плащания със своите устройства с активиран Samsung Pay.

През февруари Samsung представи най-новата си серия смартфони – Galaxy S20, която се съобщава, че е подобрена по отношение на интегрираните функции за защита на блокчейн, въведени преди година на Galaxy S10.

Източник

Leave a Reply