Новият стейбълкойн на Бинанс е сериозна заплаха за господството на Тетер

Бинанс, най-голямата криптообменна борса в света, навлиза в играта със стейбълкойните.

От CCN: Според Веи Джоу, главният финансов директор на Бинанс, най-широко използваната платформа за търговия с крипто активи на световния пазар, новият стейбълкойн на Бинанс ще се появи през следващите месеци, вероятно за да се конкурира с Тетер.

В разговор с Блумбърг Джоу каза, че борсата планира да стартира своя стейбълкойн „до няколко седмици – месец или два“.

Може ли Бинанс да се противопостави на Тетер?

Имаше периоди, в които доминирането на Тетер показваше признаци на лек спад през декември 2018 г. и през април 2019 г. В крайна сметка, поради голямото търсене от страна на потребителите в Азия, той успя да осигури своето господство над глобалния пазар на стейбълкойни.

Четете още: Бинанс пуска собствен стейбълкойн, подкрепен от британската лира

Според доклад, публикуван от Диар, обемът на транзакциите на Тетер по веригата, което означава обема на стейбълкойните на блоковите мрежи като Трон и скоро ЕОС, постигна нови висоти за 2019 година.

„Данните по веригата показват, че движенията на Тетер достигат нови висоти за всички времена за 2Q 2019 при още един месец, останал в календара за периода. Най-впечатляващото обаче е, че обемът, който идва и излиза от китайските борси, засенчва западните и световните места за търговия и представлява повече от половината от общата стойност на транзакциите” пише изследователската фирма.

По-голямата част от обема на транзакциите на Тетер през второто тримесечие на 2019 г. се дължи на Китай. Страната понастоящем има основна потребителска база на стейбълкоини.

Като се има предвид огромния ефект, който Бинанс има над глобалния пазар на крипто обмен и неговата международна потребителска база, родният стейбълкойн, издаден от борсата, може да демонстрира силна заслуга за потребителите.

За стабилните котировки ликвидността е от решаващо значение. Въпреки забележителните черти на други стабилни монети като Gemini Dollar и USDC, издадени от строго регламентираните Gemini и Circle в съответствие с американските регулатори, обемът на Тетер в Бинанс е огромен.

Към 6 юни двойката BTC/USDT се търгува с обем от близо 300 млн. долара. За сравнение, двойката BTC/PAX, втората по големина двойка BTC-към-стейбълкойн на Бинанс, се търгува с обем от 18 милиона долара.

Въз основа на доклада на Блумбърг, Бинанс не възнамерява директно да се конкурира с Тетер. Нито да стартира свързан към щатския долар стейбълкойн. Вместо това, той разглежда други резервни валути като еврото и йената.

Четете още: Бинанс прехвърли $ 1,26 млрд. в биткойн, плати едва $ 124,6 в такси

„От гледна точка на потребителите само определени части от света използват долара. Други потребители използват други валути и ние смятаме, че това трябва да бъде отразено и в стабилните монети“ – каза Джоу.

За много потребители в Азия, въпреки че доларът остава често резервна валута, търговските двойки с валути в Азия, като йената или корейския Юан, могат да бъдат убедителни за местните инвеститори.

Не-директната конкуренция с Тетер може да е най-добрия път към установяването на доминанция

Като се има предвид, че обемът на Тетер намалява обема на конкуриращите се стейбълкоини, конкуриращи се директно срещу него, подкрепени от USD, може да не е най-практичният начин за изграждане на нова потребителска база за нов продукт.

Четете още: Всички новини за Бинанс

С нарастването на общия обем на крипто-пазара и големите пазари като Япония и Южна Корея се забелязва възстановяване на криптообектите, предлагайки алтернативен стабилкойн, базиран на други резервни валути. Това би могло да осигури на Бинанс пазар, накойто да проникне в близко бъдеще.

Япония отчита 3,58% от общия обем на биткойн според CryptoCompare, който е по-висок от Европа и Южна Корея. USDT отчита близо 70% от обема на биткойн, по-висок от обема USD-BTC.

Източник

One Reply to “Новият стейбълкойн на Бинанс е сериозна заплаха за господството на Тетер”

Leave a Reply