Нова Зеландия е първата страна в света където заплатите могат да се изплащат и в криптовалута

На 12 август, понеделник, The Financial Times писа, че Нова Зеландия е първата страна в света където е законно заплати да се изплащат в криптовалута.

Данъчната служба на страната е отсъдила, че труд може да се заплаща в дигитални пари стига криптовалутата да е стандартизирана да се обръща в регулярна fiat валута. Също така, избраната криптовалута трябва да може директно да се обръща в стандартно разплащателно средство.

Това означава, че от 1 септември заплатите в Нова Зеландия ще могат да се изплащат в BitCoin, криптовалутата с най-голям пазарен дял в света.

Четете още: Криптогалактиката има нужда от място за развитие

Първоначално решението беше разгледано на 7 август и разрешава и бонуси да бъдат изплатени в дигитални пари и заплатите ще минават през данъчната система. Самоосигуряващите се лица, обаче, не могат да получават доходите в криптовалута.

Решението на Нова Зеландия прави криптовалутата част от ежедневните разплащания. Дигиталните пари са на практика нерегулирани и това, че произходът им не може да бъде проследен ги прави популярно средство ползвано лица, които правят анонимни покупки в интернет. Thomas Hulme, от лондонската адвокатска кантора Mackrell Turner Garrett, каза, че решението е поредната стъпка към това националните правителства да признаят желанията на хората да им се плаща както те искат.

Криптовалутите се смятат за нов и често променящ стойността си инвестиционен продукт.

Източник

One Reply to “Нова Зеландия е първата страна в света където заплатите могат да се изплащат и в криптовалута”

Leave a Reply