Новата социална мрежа на Bitfinex се стреми да даде предимство на търговците

Борсата на Bitfinex отвори социална мрежа за търговци

Грижейки се за социалната страна на дигиталната сфера, криптовалутната борса, Bitfinex, обяви собствена социална мрежа, която се отвори днес.

В социалната мрежа на борсата, наречена Bitfinex Pulse, клиентите могат да се потопят в енергийния свят на търговията, сътрудничеството върху концепции и други дейности, свързани с пазара, се казва в изявление, предоставено на Cointelegraph.

Продуктът изглежда дава предимство на потребителите срещу останалата част от света на крипто търговията, докато общуват със своите сънародници от Bitfinex.

Различени от другите платформи за социална търговия

Bitifinex Pulse не са първите които се обръщат към страната на социалното търгуване на криптовалути. Други играчи са произвели подобни продукти, като eToro, който има профили на трейдъри, съобщения, статистика и търговия с копиране – функция, позволяваща на търговците да заемат подобни позиции като другите търговци.

„За разлика от eToro, който от самото си създаване беше мрежа за социални инвестиции (насочена към мейнстрийм пазара на дребно), Bitfinex Pulse е пригоден специално за нуждите на потребителите на борсата“, каза представител на Bitfinex пред Cointelegraph. „Акцентът ще бъде върху нишата, висококачественото съдържание, което тази по-квалифицирана аудитория изисква.“

Представителят потвърди, че Bitfinex Pulse няма да бъде домакин на търговия с копиране. Борсата не даде допълнителна яснота в процеса на проверка на начинанието на социалните му медии, освен информация от публичното изявление на компанията.

Четете още: Трафикът на крипто борсите в Русия се е увеличил с над 5% на фона на пандемията

Загубено с изчезването на откритото наддаване

Преди дигиталното поглъщане, търговията често беше афера с висока интензивност на живо. Изпълнени с работници, които жокействат за печалба, откритите наддавания бяха домакини на конкурентна високоенергийна общност. Търговците могат да забележат определени елементи или подсказки в стаята, подхранвайки търговските концепции и инерция.

Тъй като търговията до голяма степен се е превърнала в дигитална дейност, крипто пространството може да се похвали с нова ера на емоции и общност. Това се намира в различни платформи за социални медии. Тъй като емоциите нарастват по време на върховете и низовете на пазара, Twitter и други платформи често са домакини на множество настроения, търговски идеи и густо.

Bitfinex Pulse е друго място за събиране на търговци

Социалният медиен продукт на Bitfinex ще бъде домакин на проницателни новини за данни, обменяни между членовете си, докато общността се разширява, каза в изявлението CTO на Bitfinex, Паоло Ардоино, добавяйки:

„Стартирахме Bitfinex Pulse в отговор на искането на нашите потребители за професионална платформа за разпространение на съдържание за търговци. Надграждайки успеха на публичния лидер – който вече е създал крипто икони в Twitter. „

Проверените участници могат да публикуват открито в платформата, както и да комуникират чрез частни публикации с други потребители. Непотвърдените потребители имат достъп само до частно публикуване.

През последните няколко месеца Bitfinex видя своя дял полемика, тъй като компанията-майка iFinex Inc. разгледа дело за класови действия за предполагаеми пазарни манипулации. Борсата обаче продължава да разраства платформата си, разкривайки услуги за залагане по-рано през април.

Източник

Leave a Reply