Нацията на Биткойна: 22 милиона американски криптотърговци

От CCN: Преобладаващата част от крипто търговците идват от САЩ, според изненадващо ново изследване от DataLight.

Фирмата анализира търговците, използвайки най-добрите 100 Биткойн борси и установи, че над 22 милиона потребители са от Америка. Следващата по ред е Япония с 6 милиона, следвана от 5 милиона южнокорейски потребители.

САЩ ДОМИНИРА КРИПТО ТЪРГОВСКАТА ИНДУСТРИЯ

Общо е необходимо почти шест други страни да достигнат същия брой търговци като Нацията на Биткойна – САЩ.

Корейските борси като Bithumb съобщават за голям обем, но този обем вероятно е почти изцяло фалшив. Няколко борси също се занимават с „събиране на транзакции“. По този начин потребителите се възнаграждават за извършване на сделки, което изкуствено увеличава обема.

bitcoin exchange users by country

Докладът на DataLight отбелязва някои интересни констатации, включително впечатляващия брой на турски търговци на Биткойн.

Турция през последната година наблюдава огромни колебания в стойността на турската лира, тъй като бурните политически условия разтърсват страната. Интересното е, че един ден през август 2018 г. спадът на стойността на лирата с 10% бе съпроводен със значителен скок в обемите на биткойн обмен.

CCN, между другото, наскоро съобщи за проблеми, които хората имат с турската борса Системкоин.

В Турция има население от близо 80 милиона души, от които 2,4 милиона търгуват. Това е около 3% от техните граждани, в сравнение със 7% от криптотърговци от американското население. Междувременно, близо 6% от всички хора в Британия търгуват с криптовалута. Тези цифри са доста високи, но докладът също не отчита честотата на търговията. Данните биха били много по-интересни, ако бъдат оцветени в светлината на това колко често търгува всяка страна.

„КРИПТО НАЦИЯТА“ ДОСТИГНА 68 МИЛИОНА ГРАЖДАНИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ

Съединените щати остават регулаторен кошмар за криптотърговците, но няколко агенции твърдят, че имат юрисдикция над търговията. Наскоро FinCEN, глоби търговец на Биткойн. Правоприлагащите агенции, SEC и CFTC – наред с другото – също участват в регулирането на криптовалутите.

Ситуацията е толкова объркваща, че Законът за ток-таксономията е въведен отново с оглед на опростяването на целия клас активи. Съгласно предложения закон, размяната в натура до 600 долара няма да се счита за облагаем доход. Така SEC ще загуби юрисдикция над криптовалутните символи.

Най-голямата американска борса е Coinbase, която се гордее с повече от 10 милиона от общо 22 милиона потребители.

Няколко точки с данни биха били полезни за по-добър анализ на това изследване. Както беше посочено по-горе, честотата на търговията би била полезна. Освен това ще се радваме да разберем колко са търгувани, както и колко дълго тези регистрирани потребители са търгували. Например, колко нови потребители са добавени по време на бика на 2017 г. и колко от тях са останали след това?

Според DataLight има общо около 68 милиона криптотрейдера по целия свят. Това е повече хора, отколкото живеят в Обединеното кралство.

Изпълнителният директор на Бинанс Чангпенг Жао смята, че броят на криптотърговците в бъдеще ще надхвърли броя на интернет потребителите днес.

С нарастването на движението се заражда въпроса каква политическа власт може да упражнява такова население. Към днешна дата изглежда, че няколко странни кандидати за президент са в играта. Но колко време ще мине преди политиците започват да се възползват от крипто вота?

Източник

Leave a Reply