Настоящият биткойн бик е различен, ето защо!

Цената на Биткойн премина няколко ATH през последните два месеца, като последния е на ниво от $ 58 640. Въпреки това, последните 7 дни не бяха най-добрите времена за най-голямата криптовалута в света, като цената й спадна до 45 хил. долара, преди да се възстанови, за да се търгува около диапазона от 47,5 хил. долара по време на писане на статията. Докато ценовите стремежи на Биткойн в дългосрочен план остават неоспорими, уверени ли са инвеститорите, че актива в краткосрочен план е подходящ е въпрос, който трябва да си зададете предвид настоящите пазарни настроения.

Във възникващата тенденция, която става още по-очевидна, този пазарен цикъл включва ключовата роля, която BTC китовете играят при определянето на посоката на пазара. Анализираните данни подчертават как над 100 сметки на китове са излезли от пазара на BTC през последните няколко седмици, след като цената се е повишила до своя ATH, преди да се коригира в резултат на навлизането на продавачите на пазара.

Това беше допълнително подкрепено от Glassnode, след като данните му подчертаха, че предлагането на Биткойн, направено от големи адреси с баланс на BTC, вариращ от 1k – 10k, е спаднало.

Източник: Glassnode

Това обаче не означава непременно, че големите акаунти, включително институции, вече губят доверие в BTC и сега навлизат на пазара на продавача. Напротив, това е характерно за пазарния цикъл на Биткойн. Това се доказва от дългосрочните настроения на притежателя, тъй като представя по-добра и по-ясна картина на това как изглеждат перспективите на BTC в дългосрочен план. Начинът да се определи това включва разглеждане на това колко доверие имат инвеститорите на пазара на BTC.

Източник: Glassnode

Разглеждането на пазарните данни на Glassnode за промяната на нетната позиция на Hodler може да послужи като добър начин за разбиране на дългосрочните перспективи на монетата. Според същия, доверието в продължаването на Биткойн бичи пазар, въпреки текущото отдръпване, е доста високо, дори в сравнение с предишните корекции на цените през януари 2021 г.

Правителството на САЩ несъзнателно направи най-големия PR ход за Биткойн

Отрицателните стойности на графиката показват, че ходлърите осребряват и получават печалба, когато цената на BTC падне. През януари например, Биткойн падна до минимум от около 30 хил. долара, като Glassnode забеляза, че висок процент ходлери са по-склонни да продават при този ценови диапазон.

Когато се сравняват посочените данни с настоящата корекция на цената може да се забележи, че промяната на позицията, макар и все още отрицателна, е съвсем незначителна, което означава, че значителен брой дългосрочни ходлъри продължават да подкрепят монетата, увеличавайки вероятността от възстановяващ скок в краткосрочен план.

Източник: Glassnode

Освен това количеството на неликвидните доставки на Биткойн в мрежата е нараснало повече от циркулиращото предлагане от 2017 г. насам със значителен марж. В съчетание с повишаването на търсенето от институциите през последните 10 месеца, недостигът ще работи в полза на монетата и ще увеличи цената ѝ.

Когато говорим за цената на Биткойн, тя често се сравнява с инерцията, на която се радваше през 2017 г. В края на краищата това беше Биткойн бикът, който го постави в центъра на вниманието. Гореспоменатите показатели обаче също подчертават защо този бичи цикъл не е толкова краткотраен, колкото бикът от 2017 г. и защо мечките са до голяма степен извън картината, за разлика от месеците, следващи декември 2017 г.

Източник

Leave a Reply