Наследството на Биткойн: Какво се случва с вашите криптовалути, когато умрете?

От CCN.com: Саймън Голдринг, адвокат и партньор в британската фирма McDermott Will & Emery, написа пост в The National Law Review тази седмица. В него се говори за функцията „наследството на Биткойн и останалите криптовалути“. Въпреки че не е крипто експерт, адвокатът все пак предлага мъдър съвет как да прехвърлите крипто-активите си, след като умрете.

Британското законодателство за криптото

Той изтъква, че поне във Великобритания наследената криптовалута е облагаема. Това означава, че ако вашите роднини получават криптографски данни от вас като част от наследство, те отговарят за стойността му под формата на данъци. Ако криптовалутите достигнат очакваните висоти, това може да бъде много проблематично.

Има някои креативни решения, които биха могли да намалят глобите, които вашите роднини ще платят. В крайна сметка урокът е, че ако държите крипто, също като всяко друго имущество, правителството ще получи своя дан след смъртта. Криптовалутите биха могли да са добър начин за предотвратяване на много неща. В крайна сметка всеки може да реши какъв е най-добрият начин за действие. Голдринг пише:

„Най-добрият съвет е като в старата поговорка –превенцията е по-добра от лечението. Възможно е част от дигиталния актив да се съдържа в самото завещание, като подробно се описват инструкциите за достъп до средствата или до самия частен ключ. […] Неактивността може да бъде значителен индикатор за промяна в обстоятелствата. Някои платформи използват програмен интерфейс (API), които измерват сигналите за активност. Потребителите могат да предопределят период на неактивност, например три години. След изтичането им се задейства прехвърлянето на цифрови активи към избрани бенефициенти.

Хал Фини: поставете частните ключове от Биткойн в сейф, така че когато умрете, семейството ви може да ги има. Той казва:

Тези дискусии за наследяване на биткоините са нещо повече от академичен интерес. Моите биткоини се съхраняват в сейф, а моят син и дъщеря имат достъп. Мисля, че са достатъчно обезопасени. Спокоен съм за наследството ми. „

Какви са най-добрите стратегии за прехвърляне на криптовалутите?

С помощта на хардуерния портфейл или хартиения портфейл, или други по-безопасни средства за съхраняване на частен ключ можете да гарантирате, че семейството има достъп до него. Вероятно има правни стратегии, включващи вашия роднина „да намери намиране“ на криптовалутите покрай други неща, или като част от общото ползване на компютър, или нещо свързано с данъчното облагане. В крайна сметка обаче всяка стратегия ще бъде уникална за потребителя.

Както казва Голдринг:

„Важно е да се вземат предпазни мерки, за да се избегне недостъпността на криптовалурата в момент, когато тя може да се нуждае най-много и включването на клаузи, свързани с цифровите активи, или в самото завещание, или като част от спомагателното писмо с желания, което става все по-популярно. Макар че цифровите валути започват да изследват различни приложения на блокчейн технологията, за да предотвратят изгубените символи и да гарантират по-голяма сигурност по отношение на завещанието, най-добрата стратегия е смекчаване на риска и собствениците на токени да предприемат действия сега, за да гарантират, че крипто активите им ще отидат при техните наследници“.

Ако приемем, че Биткойн е тук, за да остане, разумно е да започнем да се готвим за ден, когато умрем, но блокчейнът продължи. Бъдещите поколения ще могат да очертаят блока, в който са родени, и блока, в който са починали родителите им, и така нататък. В крайна сметка Фейсбук намери начин да остави роднините да закрият сметките на починалия. Биткойн компаниите ще трябва да започнат да разработват решения на проблема с Наследството на Биткойн и останалите криптовалути.

Източник

Leave a Reply