Нарастващият американски дълг е бомба със закъснител, която биткойн може да оправи

Американската икономика нарасна с 2,1% през третото тримесечие на 2019 г. в сравнение с очаквания темп от 1,9%. Но зад растежа стои проблем, за който никой не говори: Нарастващият американски дълг. Може ли биткойн да се представи като решение?

Както разкри изследователят на криптовалута The Moon (@themooncarl) в Twitter, американската икономика може да изглежда силна, но дълговете й продължават да нарастват. Данните от щатския национален дълг показват, че той в момента е зашеметяващите 23.116 трилиона долара. Администрацията на Тръмп беше прекалено фиксирана върху растежа на американската икономика и показа самохвалство. Те очевидно не изпитаха никакви угризения да подтикнат страната към повече дългове за постигане на тази цел.

Манипулацията на валутите е виновна

И така, какво може да се направи за това? Как Биткойн – валута, създадена като средство за подпомагане на хората и страните да избягат от повторение на финансовата криза през 2008 г., поправя това?

Четете още: Биткойн е най-добрият инвестиционен актив на десетилетието!

Важно е да се разбере една от няколкото причини, поради които световната икономика е в такава бъркотия: манипулация на валутите. Няколко държави се стремят да отпечатват повече пари в опит да стимулират богатството и растежа, като по този начин намаляват стойността на своята валута. Други направо са обезценили валутите си по същия начин.

Въпреки че девалвацията помага да се осигури по-добра търговска обстановка, тя също така намалява покупателната способност на фиатните валути и причинява намаляване на реалните заплати.

Биткойн като решение

Биткойн по същество предоставя убежище срещу паричната недисциплина. Той се съпоставя с алтернативни активи като златото, но ограниченото му предлагане и невъзможността за манипулиране му дават предимство.

Но биткойнът е по-добър от златото поради бройката. Всяка година се произвежда около 3300 тона злато – на стойност около 200 милиарда долара, които трябва да бъдат усвоени от купувачите. От друга страна, Биткойн има ограничено предлагане и тези, които го създават, получават намалена награда на всеки четири години. Това намаление идва чрез събитие, наречено разполовяване.

Цената на биткойн е подготвена за бичи старт поради поредното разполовяване, което ще се случи през май 2020 г. Купувайки биткойн сега, бихте могли да се подготвите да постигнете значителни печалби.

Източник

Leave a Reply