Най-старата тайландска банка потвърди, че ще използва XRP

От Investinblockchain: Най-голямата търговска банка на Тайланд, Siam Commercial Bank (SCB), още веднъж намекна за използването на XRP токена. Официалното ръководство на най-старата тайландска банка на 5 юни каза на потребителите, че „XRP системата ще се използва скоро“.

Преди това SCB спомена XRP на своята Туитър страница, макар че винаги е казвала, че ще информира потребителите за приемането на XRP, когато новината е готова. Досега банката е осъществила пилотен проект за трансгранични трансфери, задвижвани от Рипъл, което намалява процеса на еднодневна транзакция до само няколко минути. Банката също така извърши трансфер от Япония до Тайланд, който отне само няколко секунди.

Рипъл се възприема от банките по света. Четете всички новини за XRP тук.

Нацията като цяло също проявява голям интерес към разпределените платежни системи, като е сформирала 22-членна Блокчейн коалиция, наречена Тайландската общност на Блокчейн, с намерение да създаде плащания за цялата страна.

Рипъл и XRP се приемат от банките

Рипъл има отлична 2019 година по отношение на осведомеността и ранните реализации. Най-старата тайландска банка не е първата, възприемаща валутата. Множество банки по целия свят обявяват, че ще използват технологията на Рипъл за постигане на по-бързи трансгранични плащания. Главният изпълнителен директор Брад Гарлингхаус полага усилия да информира инсайдера на финансовата индустрия за ползите от решенията на Рипъл. В резултат на това усилените усилия за повишаване на осведомеността могат да бъдат резултат от някои добри развития.

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply