Най-разумното обяснение защо цената на биткойна се повиши до нови върхове

Проучването на Indexica доказва, че Биткойн вече е станал пълноправен клас актив. Това е основната причина цената на биткойна да се повиши до нови върхове.

Криптовалутната общност беше зашеметена от скорошното рали на Биткойн, което изпрати цената му над $ 8,000. Според доставчика на данни Indexica, фактът, че криптото съзрява, е основният катализатор за растежа, съобщава Блумбърг.

Биткойн вече е възрастен

През последните няколко седмици имаше безброй теории за метеоритно издигане на Биткойн. Една от тях беше за крипто-китове, които се опитват да намерят схема за изкуствено повишение и да го вдигнат до звездите (буквално), подреждайки небето. Въпреки това, Indexica, която анализира големи количества реални данни заключи, че има рязък контраст, когато се сравнява начинът, по който Биткойн е описан в миналото и сега.

Биткойн, който първоначално стана известен като любимец на тъмната мрежа, сега привлича вниманието на академиците и финансовите специалисти, според Indexica. Например, както е докладвано от U.Today, той се превърна в гореща тема за вчерашния епизод на CNBC’s Squawk Box. Това по същество доказва, че Биткойн се третира като пълноправен клас активи, който се конкурира с традиционните средства за инвестиции.

Четете още: Криптото завзема света, казва шефът на ShapeShift

Показателят „бъдеще“

Друго важно разкритие е, че миналия месец по-голямата част от свързаните с Биткойн разговори бяха проведени в бъдещи времена, което също имаше значително влияние върху цената му. Освен това метриката „бъдеще“, според главния изпълнителен директор на Indexica Зак Зелберт сигнализира, че ценовото рали ще продължи и в бъдеще.

Помислете за това, мениджърите говорят за добри неща, които очакват да се случват на конферентни разговори, преди те да се случат. След това споменават само грешките – каза Зелберт.

Цената на биткойна се повиши до нови върхове. Сега накъде?

Източник

Leave a Reply