Най-добрият хардуер за крипто копаене, който се очаква през 2021 г.

С набирането на скорост при копаенето на криптовалути, ето най-новите продукти, които излизат през 2021 г. и какво би трябвало да търсят Биткойн копачите.

В началото на тази необичайна и до някъде трудна година, светът на криптовалутите си припомни за бума на криптокопаенето и постави въпроса дали то сега е свършило. Но скоро страховете бяха отмити, тъй като големите компании, регистрирани в Насдак, изразиха явен интерес към добива на Биткойн (BTC) за допълнителни печалби.

Тъй като ценовите анализатори очакват тенденцията на бичия пазар да продължи и през 2021 г., най-актуалните хардуерни предложения вероятно ще бъдат търсени. И така, ето някои от най-интересните продукти на хардуерния пазар, които миньорите трябва да очакват да видят на рафтовете през 2021 година.

На твърда земя

Що се отнася до добива на биткойни, ASIC миньорите са основният избор за хардуер. ASIC или специфична за приложение интегрална схема е готово устройство, което е лесно за настройка и програмиране. При добива на Етер и Етериум базирани токени нещата започват да стават по-интересни, тъй като те изискват сглобяване на платформа, която се състои от дънна платка, видеокарти и няколко други компонента.

Как да купя Биткойн?

И така, какво се използваше тази година и за какво похарчиха най-много пари световните миньори? Съвсем наскоро Riot Blockchain закупи 15 000 вариации от серията Antminer 19, които трябва да бъдат доставени през 2021 г. Натаниел Джъстин Ю, мениджър от екипа за международен маркетинг в Bitmain, потвърди пред Cointelegraph, че моделите Antminer от серия 19, пуснати през май 2020 г., са много търсени сред Биткойн миньорите:

„Виждаме нарастващо търсене на хардуер за добив, особено за нашите модели от серията Antminer 19 (Antminer S19 Pro, S19 и T19). Серията 19 осигури водещо отраслово представяне на пазара през тази година, тъй като е оборудвана с ново поколение чип, създаден по поръчка, постигайки енергийна ефективност до 23 J / TH. Нашите продукти Antminer са закупени до юли 2021 г.“

За тези, които са решили да съставят сами майнинг платформи, списъкът с най-търсеното оборудване за майнинг тази година естествено започва с графичните карти. Двама дългогодишни съперници представиха най-новите си линии тази година: Nvidia с най-добрите си видеокарти GeForce RTX 3000 Series през септември, последвани от AMD Radeon RX 6800.

Все още миньорите са разделени по въпроса коя от тези карти е по-добра, но основният въпрос е кога тези карти ще бъдат достъпни за всички, тъй като търсенето значително надвишава предлагането. Докато Nvidia GeForce RTX 2080 Ti и AMD Radeon RX580 все още са карти от най-висок клас, интересът към новите предложения вероятно ще прелее през 2021 година.

Нови ASIC

През следващата година Bitmain ще продължи да радва потребителите със серия 19 на ASIC миньорите си. Според производителя ще бъдат внедрени нови решения, които спомагат за повишаване на ефективността на добива.

Друг китайски производител, Canaan Creative, представи нов модел на миньора AvalonMiner 1246 през септември, който твърди, че има 30% по-добра ефективност от предишния модел. Според производителя AvalonMiner 1246 може да достигне 90 терахаша в секунда, докато серията A11 обработва средно 60–68 Th / s.

Миньорът ще бъде достъпен от януари. Въпреки че този модел отстъпва по производителност на Antminer 19, цената му е малко по-евтина. Около 3000 долара все пак си струва втори поглед за тези, които желаят да копаят биткойни.

Нови графични карти

Докато Nvidia изпитваше трудности с пускането на своя водещ GeForce RTX 3060 Ti, AMD вече работи по следващия, като току-що представи своята серия 6000. Компанията обяви пускането на следващата серия с нова архитектура RDNA 3 в края на 2021 г. Според производителя графичният процесор трябва да надмине предишния по производителност с 50% и ще изисква по-малко мощност и охлаждане за работа.

Но Nvidia все още не трябва да бъде отписвана. Въпреки някои закъснения при пускането на своите GeForce RTX 3000 карти, компанията може да се подготви да представи нови продукти по време на събитието, планирано за 12 януари 2021 г. Предполага се, че производителят ще представи модификации Ti и Super, които трябва да зарадват майньорите. Във всеки случай линията ще се разширява с карти от различни ценови категории и това ще позволи на потребителите да имат повече възможности при сглобяването на майнинг платформи.

Нова дънна платка

Ако графичните процесори са предпочитаният метод за добив, добрата дънна платка е абсолютно задължителна. Основната характеристика в този случай е броят на слотовете, в които могат да се инсталират GPU карти.

Като се има предвид това, което вече се предлага на пазара за майнинг дънни платки, като MSI H310-F PRO, който има 13 слота за GPU карти, или Asus B250 Mining Expert с 19 слота, миньорите не трябва да очакват да получат специални подаръци от производителите през 2021 г. .

Новите стоки обаче са на път. Biostar, един от най-големите производители на хардуер, наскоро представи нова дънна платка TB360-BTC D +, предназначена за добив на криптовалута. Дънната платка има осем слота PCIe x16, което е достатъчно за стандартна платформа. Цената и началната дата на продажбите обаче все още не са ясни.

Хардуер, който не бива да се пренебрегва

За ефективното копаене изборът на всеки компонент е от решаващо значение. Освен правилната GPU карта и дънната платка, непрекъснатият интернет и електричеството са задължителни. Освен това оборудването за копаене на криптовалути е много шумно и може да се нагорещи, така че миньорите трябва да спазват мерките за безопасност. Когато копаете у дома, пускането на платформата в климатизирана стая е най-добрият вариант, когато е топло и на балкон, когато не е.

Как да купя Биткойн?

На всичкото отгоре си струва да изберете мощно захранване с достатъчно мощност и най-важното със защита срещу пренапрежения и други електрически проблеми. Една такава опция, която ще бъде доставена в началото на 2021 г., е EVGA SuperNOVA 1000, която струва почти 200 долара.

Изборът на рамка не е последната задача, тъй като тя влияе върху нивото на шум, генериран от платформата. Guntis Vitolins от компанията Mineshop, която предлага както готови платформи, така и оборудване поотделно, отбеляза пред Cointelegraph, че вкусовете на миньорите за рамките са се променили тази година:

„Индустрията за добив чрез GPU се е променила от 2017 г. насам, повечето от миньорите предпочитат сървърния тип щранг, по-малко случаите на GPU пред откритите рамки с щрангове. Тъй като охлаждането е по-добро в затворен корпус, а също и инсталирането е много по-бързо. Единственият недостатък на тези случаи е, че те могат да бъдат малко шумни при 50–60 db.“

За тези, които не искат да разберат сложната тема за проектиране на майнинг платформа, избор на GPU карти и т.н., има компании, които предлагат решения до ключ. Тази година експертите обсъждаха ръста на продажбите на тези готови платформи, наречени „копаене 2.0“.

По-нататък Vitolins заяви, че „продажбите са се увеличили драстично от март 2020 г.“ добавяйки, че GPU миньорите, изградени с графични карти AMD (най-добрите карти за добив на Етер), са особено засегнати.

Добра ли е 2021 г. за копаене?

Разглеждането на нарастващите цени на криптовалутите и вълнението около минното оборудване дава надежда, че 2021 г. ще започне не по-лошо от предходната година за индустрията. Невъзможно е обаче да се предвиди дали крипто копаенето ще остане на мода поради икономическа несигурност на фона на опустошителната пандемия от COVID-19.

Как да купя Биткойн?

Но е безопасно да се каже, че миньорите през 2020 г. са станали по-опитни и изпитани в битки след разполовяването на наградата за копаене на биткойни. Днес миньорите вече не са бебета, които виждат света около себе си за първи път, а са готови за пазарни сътресения и могат да се адаптират към всякакви условия. Освен това, тъй като големите публични компании започват да навлизат в крипто копаенето, 2021 г. трябва допълнително да затвърди тенденцията за приемане на криптовалутите.

Източник

Leave a Reply