Най-голямата Биткойн борса в Индия остана без пари и служители

От CCN.com: регулаторната несигурност на Индия относно криптовалутите се е отразила на бенгалурската борса Unocoin, която се е принудила да намали служителите си. Според The ​​Economic Times, Биткойн борсата е съкратила над дузина служители и сега са останали само 14.

Промените са драстични, като се има предвид, че миналата година през февруари Unocoin, която съществува от 6 години, се похвали с над 100 служители.

Ригове за добив на криптовалути

Според главния изпълнителен директор на Unocoin, Sathvik Vishwanath, борсата на криптовалути – най-добре финансираната в страната – разполага с парични резерви, за да продължи само няколко месеца. Unocoin се опита да набере финансиране, но това не се осъществи.

Бъдещето на биткойн борсата също зависи в голяма степен от Върховния съд на Индия, който ще вземе решение по отношение на банковите ограничения, наложени от централната банка на страната на бизнеса с криптовалута, според Вишванат:

Накарахме хората да напуснат миналата седмица, но нашите операции ще продължат в обозримо бъдеще. Имаме известни резерви, за да продължим през следващите няколко месеца и ще чакаме присъдата на Върховния съд.

Първоначално Върховният съд на Индия трябваше да издаде решение по въпроса на 29 март. То беше отложено за 23 юли, което възпламени някои улични протести от хора, разгневени от забавянето.

Извънредно: Световната банка пуска монета за своите вътрешни цели

Липсата на регулаторна яснота в Индия по отношение на криптовалутите накара някои борси да се преместят в чужбина, а други да затворят.

Преди малко повече от две седмици индийската криптоборса Coindelta обяви, че затваря врати. Борсата съществува от година и половина. Coindelta приписва неволите си на „ограничаването на банковите сметки“ от страна на Индийската банка (RBI).

Източник

Leave a Reply