Най-големият конкурент на Бинанс: Крипто гигантът Койнбейз вече търгува в 53 страни

От CCN.com: Койнбейз, една от най-големите криптообменни борси в света, която се оценява на 8 млрд. долара, стартира крипто-към-крипто търговия в 53 страни. Сред тя с Индия, Южна Корея, Хонг Конг и Австралия. По този начин гигантът стъпва на територията на Бинанс.

Съобщението идва след непрекъснатото добавяне от страна на Койнбейз на нови дигитални активи през последните няколко месеца и след 16-месечния мечи пазар, който доведе до 80% спад в оценката на пазара на криптовалута.

Директната крипто-търговия е нещо нормално, добавиха от Койнбейз

В официалното си изявление от Койнбейз заявиха, че директната крипто-към-крипто-търговия се превърна в новата норма, надминавайки крипто-към-фиат сделките през последните 12 месеца.

В първите дни на криптото, огромното мнозинство от инвеститорите използваха валути като американския долар, за да се сдобият с биткойни и другите криптовалути.

С нарастването на приемането на криптовалути и с течение на времето броят на притежателите на криптовалути се увеличи, което намали търсенето на услуги за търговия с фиат-криптовалута.

Директната търговия между криптовалути е все по-нарастваща и през последната година изпревари традиционната търговия крипто-фиат в целия свят. Милиони клиенти на Койнбейз вече могат безопасно и бързо да търгуват между различните криптовалути и да изпращат крипто към различни платформи”, се казва в изявлението.

Директната търговия с криптовалута в Койнбейз е нарастнала значително (източник: Coinbase Medium)

Още от стартирането си през 2017 г. Бинанс, най-широко използваният обмен на криптовалути на световния пазар, се е съсредоточил върху директната търговия с криптовалути, разраствайки се в много региони.

Въпреки че Бинанс започна да търгува в няколко държави като Уганда, Джърси и Австралия чрез хиляди магазини, основният бизнес модел на компанията се върти около платформата за търговия с криптовалута към криптовалута, използвана от повече от десет милиона потребители.

През юли 2018 г., в интервю за Блумбърг, съоснователят и изпълнителен директор на Бинанс Чангпенг Жао каза, че Бинанс реализира около 1,5 милиарда долара дневен оборот от своите 10 милиона потребители.

Тъй като по-голямата част от приходите, генерирани от Бинанс, вероятно произтичат от нейната крипто-към-крипто търговска платформа, Койнбейз и Бинанс обслужваха най-вече различни групи инвеститори и потребители.

Въпреки това неотдавнашното разширяване на Койнбейз, която предложи директна търговия с криптовалута, прави две от най-доминиращите борси да стъпят директно на един и същи пазар.

Изгледи за нова фаза в криптото

Според екипа на Койнбейз, тъй като пазарът на криптовалута преминава към нова фаза, в която много инвеститори вече притежават криптовалути и се появява широк спектър от нови възможности, вероятно ще се появи нова децентрализирана икономика.

„Тъй като крипто се премества от текущата „инвестиционна фаза” в така наречената„ фаза на полезност ”, ще се представят множество нови начини на употреба. Дали под формата на децентрализирани версии на традиционни финансови услуги, като например кредитиране или микроплащания или наистина нови крипто-приложения, които никой още не е измислил. Възможността да превърнете едно крипто в друго ще бъде гръбнакът на тази нова децентрализирана икономика, ”каза екипът на Койнбейз.

Последното добавяне на токени като Augur (REP), 0x (ZRX), (BAT) и други показват намерението на екипа на Койнбейз да се подготви за настъпването на нова фаза на пазара на криптовалута.

Неговият основен конкурент Бинанс, отбеляза напредък с Binance Chain, блокчейн протокол, предназначен да поддържа децентрализирани борси (DEX). Компанията вече даде възможност на някои от потребителите да експериментират с DEX през март.

И двете фирми очевидно предвиждат значително увеличаване на скоростта, в която криптовалутите се възприемат в средносрочен и дългосрочен план, което може да накара инвеститорите да преосмислят и насоката на криптовалутната индустрия.

Източник

Leave a Reply