Над 300 нови Биткойн ATM инсталирани за месец

Банкоматите на Биткойн достигнаха най-високото месечно увеличение през май 2019 г. за последната почти една година с нетен ръст от 228 в целия свят.

306 нови Биткойн ATM инсталирани през май

Данните от Coinatmradar показват, че увеличаването на инсталациите за банкомати на Биткойн по целия свят през май 2019 г. достигна 1-годишен връх. Сравняването на броя на инсталираните и отстранени машини през месеца показва нетен положителен ръст от 228.

Попитайте ни за цените на Биткойноматите тук

Операторите са инсталирали 306 нови Биткойн ATM банкомати през месеца, увеличавайки броя на тези машини от 4,690 на 4,898. Най-високият досега нетен положителен растеж, както е записан от Coinatmradar, все още е 256, постигнат през април 2018 г.

Това значително увеличение на инсталацията на крипто банкомати през май 2019 г. съвпада с най-добрия месец на пазара досега през годината. Биткойн по-специално, добави повече от $ 3500 към цената си през май, увеличавайки се с близо 60%.

Звездните резултати на BTC през май бяха с ръст от 120%. Най-високо класираната криптовалута оттогава е намаляла с около 10%, след като достигна най-високата стойност от 2019 г. от 9,100 долара.

Увеличена поддръжка на повече криптовалути

Според Coinatmradar, повече биткойномати предлагат поддръжка за други крипто-валути през май 2019 г., отколкото през предходните месеци. В месечния си обобщен доклад, публикуван в четвъртък (6 юни 2019 г.), платформата разкри, че 69,6% от всички машини имат поддръжка за други символи освен BTC.

Етериум (ETH) остава най-популярната поддържана криптовалута след биткойн. Лайткойн и Биткойн Кеш са съответно на второ и трето място (що се отнася до поддръжката на алткоини). Повече от 150 машини добавиха подкрепа за ETH през май 2019 година.

Приближаване до кота 5000

По време на писане на статията има 4 935 криптовалутни банкомата, разпределени в 77 страни по света. Съединените щати все още имат най-голям брой такива машини и също така са направили най-голям брой инсталации през май 2019 г.

Великобритания и Унгария са на второ и третомясто с най-голямо увеличение на инсталацията за нови Биткойн ATM автомати за месеца. Бахрейн също получи първия си Биткойн банкомат, който в момента се намира в Манама.

Попитайте ни за цените на Биткойн ATM тук

На фона на непрекъснатия растеж на пазара на криптовалутни банкомати, изглежда, че съществуват регулаторни проблеми на хоризонта, особено от Канада. Страната е на второ място в света след САЩ, когато става въпрос за хостинг на тези специализирани машини. Сега градските власти във Ванкувър се опитват да забранят Биткойноматите.

Представители на правоохранителните органи в града твърдят, че крипто-павилионите се използват за пране на пари. Първият по рода си Биткойн банкомат в света беше инсталиран във Ванкувър през 2013 година.

Междувременно, Coinstar обяви миналия месец, че планира да разшири подкрепата за закупуване на Биткойн с над 2200 места в САЩ след успешния опит. Въпреки това, трябва да се отбележи, че те не се отчитат като специализирани „Биткойн банкомати“ от CoinATMRadar.

Източник

2 Replies to “Над 300 нови Биткойн ATM инсталирани за месец

Leave a Reply