Над 15 трилиона долара ще се влеят в злато и биткойн

Макроинвеститорът Дан Тапиеро вярва, че около 15 трилиона долара може да се влеят в биткойн и злато през следващите десет години. Съоснователят на фонда за цифрови активи 10T Holdings заяви, че финансовите институции могат да инвестират до 10% от портфейлите си в злато и 5% в биткойни през следващото десетилетие.

Той обясни, че някои институции дори могат да обърнат това съотношение и някои спекулативни инвеститори, които са свикнали да влагат пари във рисков капитал, могат да инвестират 10-15% от портфейлите си във всяко от двете. Той каза в подкаста:

Това е огромна, огромна сума. Имам предвид, че 15% от 100 трилиона долара са 15 трилиона долара. Това може да бъде $15 трилиона да се влеят в [злато и биткойн]. Или по. Мисля, че в крайна сметка ще бъде повече.

В разговора Тапиеро също обсъди дали златото и биткойните ще съществуват съвместно в бъдеще. Според него биткойнът е много по-голям от златото и може да бъде протокол за стойност в интернет. Що се отнася до въздействието инвеститорът каза, че биткойнът е „най-бързият кон“, а неговата прогноза за следващите пет години е:

Виждам златото на 4000, това е двойно, но ако златото е на 4000, биткойн вероятно е някъде между 300 и 500 000, така че това е 20 30 х, поне така беше миналата седмица, все още е около 20 пъти увеличение. Наистина не мисля, че някой в златния свят дори … няма да оспори това …

Купуването на биткойн е било нерентабилно само за 10 дни от историята му

Инвеститорът, който може да се похвали с 25-годишен опит в инвестирането в различни класове активи на Уолстрийт заяви, че не „разбира всички постоянни сравнения“ на биткойн със златото и каза:

Защото ограничавате това, което е, и ако кажете на инвеститор „О, това е просто цифрово злато“, те ще кажат „Не, не е.“ И това е всичко. Но ако им кажете: „Това е изобретение, подобно на изобретяването и откриването на електричество или дизеловия двигател“, тогава те ще кажат: „За какво говориш?“

Инвеститорът се позова и на статията на Помплиано за златото срещу биткойн, които според него няма да завършат със съжителство. Той каза:

Вижте, няма съмнение, че биткойнът ще превъзхожда златото, така че мисля, че хората трябва да спрат да говорят в Twitter за това.

Освен това Тапиеро добави, че от технологичния опит Биткойнът е нова технология, докато златото е старо. Той също така каза, че биткойнът „може да бъде система, която нараства заедно с цялата предходна система“.

Източник

Leave a Reply