Мъск подновява офертата си за Twitter, за да избегне съдебен процес

Писмо, изпратено до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, показва, че Илон Мъск все още иска да купи Twitter, след като е променил решението си.

Междувременно милиардерът иска незабавно спиране на съдебното производство по делото Twitter срещу Мъск.

Илон Мъск иска да продължи с придобиването на Twitter – документите, подадени във вторник в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), потвърдиха това, след като по-рано се появиха съобщения, че сделката е върната.

Според писмо от адвокатите на Мъск обаче това е възможно само ако Канцлерският съд на Делауеър спре делото Twitter срещу Мъск.

„Страните от групата Musk предоставят това уведомление, без да поемат отговорност и без да се отказват от правата си или да ги накърняват, включително правото си да предявяват защитни и насрещни искове в рамките на делото“, се казва в писмото.

През юли компанията за социални медии съди Мъск за това, че се е отказал от споразумението за закупуване на Twitter за 44 млрд. долара. Сега Мъск, милиардерът, който стои зад Tesla и SpaceX, иска да продължи да изпълнява условията на сделката, предложена за първи път на 25 април. 

Twitter заяви, че сега намерението е сделката да приключи при цена от 54,20 долара на акция.

„Получихме писмото от страните от Мъск, което те са подали в SEC“, заяви компанията.

Източник: https://www.theblock.co/post/174828/musk-renews-bid-for-twitter-as-he-looks-to-avoid-trial?utm_source=cryptopanic&utm_medium=rss

Leave a Reply