Може ли скоро блокчейн система за цифрова идентичност в Южна Корея да замени личните карти?

Накратко

Южна Корея може би се подготвя да използва цифрова система за самоличност, базирана на блокчейн, вместо лични карти.

Експертите виждат ползи за множество индустрии и потенциал за спестяване на разходи при бизнес операции.

Южна Корея също така влага повече ресурси в секторите на уеб 3 и метавселената.

Южнокорейските власти обмислят използването на система за цифрова идентичност, базирана на блокчейн, която да се използва в правителствените и финансовите процеси.

Южна Корея планира да използва цифрова система за идентификация, базирана на блокчейн, и да замени съществуващата система за лични карти, с която светът работи в момента. Цифровите идентификатори ще се използват в комбинация със смартфони, за да позволят лесното им използване в редица отрасли.

Цифровите идентификатори ще позволят на южнокорейците да използват смартфоните си за множество дейности, включително за правителствени и финансови процеси. Хван Сеогвон, икономист в южнокорейския Институт за научна и технологична политика, коментира новината,

„Цифровите идентификатори могат да донесат огромни икономически ползи в областта на финансите, здравеопазването, данъците, транспорта и други области и могат бързо да се наложат сред корейското население. Но трябва да има повече технологична оценка на риска, за да се гарантира, че опасността няма да надхвърли ползите.“

Системите за цифрова идентичност или цифровите идентификатори са един от най-често изтъкваните случаи на използване на блокчейн технологията. Няколко компании и проекти са положили усилия в тази посока, включително такива като Microsoft. Тази стъпка на южнокорейското правителство обаче може би е една от най-резултатните.

Системата за цифрова идентичност е само една от многото инициативи, насочени към блокчейн, с които Южна Корея се занимава. Тя също така разработва своята екосистема Web3, което може да доведе до огромно увеличение на приходите.

Южна Корея залага на метавселената

Макар да регулира криптопазара, Южна Корея не се притеснява да прояви интерес към някои от най-горещите тенденции в това пространство. Страната е проявила особен интерес към секторите на уеб3 и метавселената.

Крайбрежният град Чангвон решава да пресъздаде индустриалния си комплекс в метавселената, за да популяризира бизнеса и продуктите си. Сеул също обяви пет плана за изграждане на копие на своя град в метавселената. Град Сеонгнам също планира да пресъздаде града си в метавселената, като се очаква цялото начинание да приключи през 2023 г.

Данъците и законите за ценните книжа са приоритет за длъжностните лица

Макар че интересът към метавселената е голям, южнокорейските власти също са силно фокусирани върху регулирането на криптопазара. Ръководителят на финансовия надзор на страната заяви, че крипто може да се оценява като ценни книжа, ако отговаря на определени квалификации, което може да има огромни последици.

Данъците също са често обсъждани в страната, като данъчен план за криптопазара беше отлаган многократно. При последната актуализация данъчната схема, която ще наложи 20% данък върху капиталовите печалби за печалби, надвишаващи 1900 USD за период от една година, беше отложена за 2025 г.

Източник: https://beincrypto.com/blockchain-digital-identity-system-south-korea-soon-replace-id-cards/

Leave a Reply