Министерството на финансите на САЩ иска експерти по криптополитиката да се борят с престъпления, свързани с крипто

Американският департамент на Мрежата за изпълнение на финансовите престъпления на Министерството на финансите (FINCEN) публикува две нови работни позиции и се очаква да назначи служители по стратегически политики за крипто. Според комюникето работата включва „чувствителни и сложни задачи“ и:

Задания, свързани с виртуална валута, криптовалута и нововъзникващи технологии, включително консултации и други насоки за финансовите институции.

Основните отговорности на работата изискват от потенциалните федерални служители да предоставят „експертни съвети относно криптовалутата и виртуалната валута“. От експертите се изисква да имат познания и за свързания с крипто риск.

По-нататък в публикацията се посочва, че новите служители ще трябва да предлагат съвети относно възникващи свързани с технологиите незаконни финансови заплахи и „рискове и уязвимости“. Агенцията заяви, че това ще им помогне в разработването на политически отговори на гореспоменатите рискове и предизвикателства в крипто сектора.

Американската хазна нападната от подкрепяни от правителство хакери

Освен това отделът каза, че двете щатни и постоянни длъжности изискват сътрудничество с партньори и заинтересовани страни, включително регулирани институции, и правоприлагащите органи.

Работата е определена като „ниво на национална сигурност IV, специално чувствително“ от отдела. FINCEN каза също, че работните места изискват от служителите на крипто политиката да „получат и поддържат право на строго секретно разрешение с достъп до чувствителна информация (SCI)“.

Източник

Leave a Reply