Милиони нови инвеститори може да се доближат до криптовалутите

Ако докладите на двете големи онлайн платформи за търговия – TD Ameritrade и E * Trade – се окажат верни, милиони нови инвеститори ще получат достъп до търговията с криптовалути. Това може да стимулира целия зараждащ се сектор.

E * Trade се подготвя да позволи на клиентите си да търгуват с Биткойн и Етериум на своята платформа. В компанията обмислят добавянето на други монети в неуточнено бъдеще, съобщи Блумбърг, цитирайки лице, запознато с въпроса. Компанията отказа да коментира.

В края на третото тримесечие на 2018 г. компанията има почти 6 милиона клиентски сметки, според финансовия отчет.

Междувременно миналата седмица крипто средите предположиха, че TD Ameritrade може да предложи и крипто-валутна търговия скоро. В компанията са започнали да тестват хартиена търговия. Това е симулирана форма на търговия с биткойни и лайткойн, без действителна покупка или продажба на монети срещу истински пари.

Докато TD Ameritrade не коментира много тази новина, техният помощен персонал твърди, че е казал на потребителя на Туитър Cryptopolis, че „единствените продукти, свързани с биткойн, които търгуваме са Bitcoin Futures“

Създателят на Лайткойн Чарли Лий потвърди тази информация в Туитър, казвайки: „Просто видях, че TD Ameritrade тества и BTC и LTC търговията на своята брокерска платформа“, след това отговаряйки на скептични коментатори с: „Това е личния ми акаунт в Ameritrade ThinkOrSwim. Това е търговия с хартия, така че все още се тества, но вървим в правилната посока“

Пазарната капитализация на криптовалутите – какво означава това през 2019 година?

TD Ameritrade предоставя инвестиционни и търговски услуги за 11 милиона клиентски сметки, които възлизат на повече от 1 трилион долара в активи, както и на попечителски услуги за повече от 6000 независими регистрирани инвестиционни консултанти, според уебсайта на компанията.

Също така, компанията заявява, че в светлината на търсенето на нови възможности “ТД Америтрейд Холдинг Корпорейшън” е инвестирала в ErisX – иновативна компания, която планира да предложи на търговците достъп до спот договори за криптовалута, както и фючърсни договори, на една борса. […] Когато ErisX завърши разработването на продукта и получи регулаторно одобрение. “

Ако тези доклади се окажат верни, двете платформи за търговия ще се присъединят към стартиращи фирми като Coinbase и Robinhood, превръщайки се в две от най-големите брокерски къщи за ценни книжа, които да позволят криптовалутна търговия и евентуално да привлекат повече клиенти. Това ще предостави и стимул за други платформи за търговия, включително с криптовалути. Освен това се смята, че този ход може да помогне за легитимирането на търговията с криптовалута и да я доближи до основния поток, като по този начин промени тази сфера и привлече повече инвеститори.

Източник

One Reply to “Милиони нови инвеститори може да се доближат до криптовалутите”

Leave a Reply