Малайзийски град ще се движи изцяло от криптовалута

Представете си град, чиято цялостна инфраструктура се основава на технология Блокчейн. Град, в който криптовалутата е единственото средство за разплащане. Вероятно си представихте някакво футуристично, утопично общество с летящи коли и джетове.

Но реалността за град, базиран на блокчейн, идва по-скоро, отколкото си мислите. Всъщност, китайското правителство подкрепя такъв проект в малайзийския туристически град Мелака, според съобщение за пресата, споделено с Cointelegraph на 26 април.

Утопия ли е Блокчейн града?

Проектът, подкрепен от китайското правителство, стартира от строителната и инженеринговата фирма China Wuyi и инвестиционната мрежа SWT International Sdn Bhd. Според прессъобщението, основателите на проекта планират първоначално да съберат 500 малайзийски ринггита (120 милиона долара), с очакване за повече финансиране в последствие.

Какво е Блокчейн? Ръководство за начинаещи

Целта на проекта е да се развие Мелака в град на базата на блокчейн, наречен град Мелака Стрейтс. Името идва от критичния транспортен коридор на малайзийския проток Малака.

Инфраструктурата на града ще се основава изцяло на Блокчейн технологията. Платформа, наречена DMI, ще предлага своята DMI монета. Тази монета ще бъде местната валута на града и ще се използва за заплащане на услугите, управлявани от правителството.

Туристите и жителите на града ще могат да обменят валути за DMI монети. Те ще се използват, за да се плащат държавните услуги, използвайки своите телефони или компютри.

Според прессъобщението, изпълнителният директор КК Лим е заявил, че този проект ще помогне на туристическия облик на града:

„Нашата компания използва най-съвременни технологии за блокчейн и ги интегрира в традиционната индустрия, за да направи Малайзия туристическа дестинация от световна класа. Имаме одобрението на правителството да развием тази земя и имаме някои големи планове за района.“

Източник

Leave a Reply