Майкрософт подава патент за криптодобивна система, използваща данни за активността на тялото

Техническият гигант, Майкрософт, се опитва да разработи система за криптовалути, която дава възможност на хората да добиват криптовалути, използвайки данните за телесната си активност, като елиминират нуждата от специализирани машини за копаене.

На 26 март Майкрософт публикува патент, наречен „Система за криптовалути, използваща данни за телесната активност“. Документацията им описва подробно метод за криптодобив, който използва данни, свързани с телесната активност на потребителя, за да упражнява нова форма на доказателство за работа (Proof-of-work). Допълнителни подробности в документа:

„Например мозъчната вълна или телесната топлина, излъчвани от потребителя, когато потребителят изпълнява задача, предоставена от доставчик на информация или услуги, като гледане на реклама или използване на определени интернет услуги, може да се използва в процеса на добив.“

За да реализира процеса, сървърът предоставя задача на устройството на потребителя, която е комуникативно свързана със сървъра. След това специален сензор показва телесната активност на индивида, докато криптовалутната система проверява дали данните за активността на тялото отговарят на условията, зададени от системата на криптовалутата. В крайна сметка системата предоставя криптовалута на потребителя, чиито данни за активността на тялото са проверени.

Четете още: Цена за Биткойн от $ 2800, „Не е страшно“ преди разполовяването през май – Тони Вейс

Блокчейн патентите набират популярност

Технологичните компании продължават да експериментират с криптовалути и блокчейн в опит да останат крачка пред своите конкуренти. Само в САЩ Службата за патенти и търговски марки на САЩ издаде 227 патента, свързани с блокчейн, от януари 2014 г. до октомври 2019 г.

Наскоро друг технологичен бехемот, IBM, беше удостоен с патент за разработването на така наречения „самосъзнаващ жетон“. Идеята на разработката е, че приемането на нови форми на валута ще създаде въпроси относно способността за валидиране, удостоверяване и координиране на транзакции в различни форми на плащане и търговия, които традиционно са имали малко или никакво взаимодействие.

Брайън Амстронг, изпълнителен директор на Койнбейс, патентова метод, който позволява на потребителите да извършват плащания в биткойн (BTC), използвайки имейл адреси, свързани с адреси на портфейли, без да се налагат такси за транзакции.

Източник

Leave a Reply