5-звезден хотел в швейцарските Алпи е първият луксозен хотел, който приема биткойн

5-звезден хотел в швейцарските Алпи е първият луксозен хотел, който приема биткойн

Швейцарският петзвезден хотел The Dolder Grand обяви, че гостите вече могат да уредят сметките си в биткойн или етер. В туит, луксозният хотел в Цюрих обяви, че е първото съоръжение по рода си, което приема криптовалутни плащания.

Функцията за криптоплащане се улеснява от фирма Inacta. Финландската фирма е разработила приложение, което позволява на гостите да плащат за хотелски услуги от своите биткойн портфейли. Bity, швейцарски обмен на криптовалути, ще преобразува криптовалутите във фиатни. В бъдеще Inacta ще разшири броя на криптовалутите, с които клиентите могат да платят.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Това съвпада с разкритието на фирмата Avnet, член на Fortune 500, че приема криптоплащания след партньорство с крипто платежната компания BitPay.

Времената наистина се променят

Avnet, която се гордее с над 15 000 служители в Азия, Европа и Северна Америка, изявява желание да върви в крак с времето като причина за приемане на крипто:

„С около 250 000 транзакции, които се извършват всеки ден, ние разбираме, че пейзажът се променя и позиционираме себе си – и нашите клиенти – за да сме готови за него.“

Това става по-малко от месец, откакто най-големият търговец на дребно в Швейцария, Digitec Galaxus, започна да приема набор от криптовалути, включително биткойн и етер. Други приети крипто-валути бяха OmiseGo, NEO, TRON, Litecoin, Binance Coin, XRP, Bitcoin Satoshi Vision и Bitcoin Cash.

Digitec Galaxus успя да направи това възможно чрез партньорство с доставчика на криптографски плащания Coinify. Докато онлайн търговецът не таксува нищо за криптоплащанията, Coinify ще плати 1,5% такса. Тази функция обаче беше предоставена само за големи покупки. За покупки под 200 швейцарски франка крипто не се приема.

Причината за скока на криптовалутите – мистериозен купувач

Докато нарастващото приемане на криптоплащания от големи имена е впечатляващо, бъдещето може да стане по-добро. Към края на миналия месец най-големият оператор на железниците и метрото в Япония, Japan Railways (JR) Group, обяви, че обмисля възможността за плащане. JR Group обаче не планира да си партнира с доставчик на криптографски плащания. По-скоро компанията планира изграждането на собствена платежна инфраструктура от самото начало.

Друг орган от публичния сектор, който обмисля да приеме биткойн като опция за плащане, е държавната администрация на Киев. Въпреки че властите на украинската столица преди това са разглеждали идеята, но са я отхвърлили, този път вероятно ще работи, защото се въвеждат електронни билети.

Източник

One Reply to “5-звезден хотел в швейцарските Алпи е първият луксозен хотел, който приема биткойн”

Leave a Reply