Легендарният създател на SimCity става част от Рипъл

Резултатите от една от най-големите инвестиции в Рипъл в историята започват да се оформят.

В началото на 2019 г. Рипъл се обедини с блокчейн игралния стартъп Forte, създавайки фонд от 100 милиона щатски долара, предназначен за разработване на игри, които използват технологията блокчейн, протокола Interledger (ILP) и XRP за захранване на игрите и междусистемната оперативна съвместимост.

Forte наскоро обяви поредица от нови игрални партньорства, а на върха на списъка е Gallium Studios, нова компания за игри, водена от легендарния разработчик на игри Уил Райт, който е известен с това, че е проектирал франчайза на Sims за милиарди долари, който включва SimCity, SimEarth и поредицата The Sims.

65 процента от потребителите на PayPal, готови да използват Биткойн за покупки

Райт казва, че се радва да използва технологията на Forte, за да даде възможност на геймърите и да им предложи нови изживявания.

„Прекарах кариерата си в игри, които позволяват на собственото творчество на играча да бъде част от техния опит. Технологията на Forte добавя към тази идея, като позволява на играчите да създават и притежават собствено съдържание в нашите игри. „

Колегата пионер в игрите Лорън Елиът, създател на поредицата Where in the World е Carmen Sandiego, е съосновател на Gallium Studios.

„Нашето партньорство с Forte позволява на общността да участва в икономиката на игрите чрез съдържание, което те създават и контролират.

Ние сме фокусирани върху изработването на геймплей и икономически дизайн, които имат съвместен характер, така че играчите могат да се включат в оригинални, подходящи преживявания и да бъдат възнаградени за творчеството си. „

Новото студио за игри е създадено през ноември. Точните видове игри, по които компанията работи, и платформите, които ще поддържат, тепърва ще бъдат обявени.

Източник

Leave a Reply