Латиноамерикански банки тестват трансгранични плащания с Рипъл в осем страни

Смята се, че двойка Латиноамерикански банки полагат сериозни усилия да приемат технологията за трансгранични плащания на Рипъл.

Banesco Panamá и Scotiabank Chile тестват как могат да преместят капитала си с xCurrent на Рипъл, според финансовата информационна агенция iupana.

Четете още: Рипъл създава клон в Бразилия, планира да продължи с Латинска Америка

Според доклада, Banesco Panamá сега работи с регулаторните органи, за да гарантира, че той е напълно съвместим и също така разглежда цифровия актив XRP, за да прехвърля пари по целия свят.

„Banesco се стреми да внедри технологията между банките в своята група – обхващаща Доминиканската република, Панама, Португалия, Пуерто Рико, Испания и Венецуела…

 
Доказателството за концепцията на Banesco използва мрежата xCurrent за прехвърляне на средства. Ако използването на криптовалутата на Рипъл XRP е стъпка напред, ние ще я използваме.

Веднъж интегрирана в мрежата на Рипъл, Banesco има за цел първоначално да предлага трансфери, базирани на блокчейн, само между банки в групата. Това се дължи на факта, че Banesco трябва да сключи сделка за цените и валутните курсове двустранно с всяка банка получател. „

Междувременно Scotiabank Чили също проверява международните плащания с Рипъл.

Вицепрезидентът на цифровата банка Даниел Кенеди заяви, че банката смята, че платежната мрежа на Рипъл „работи много добре“. Кенеди цитира Лима, Перу като потенциално място, където клиентите могат да изпращат средства, но казва, че трябва да се свърши още работа, преди банката да може напълно да интегрира технологията на Рипъл.

Четете още: Рипъл казва, че 14 нови банки и финансови институции се присъединиха към RippleNet

Веднага щом го направите, процесът става много по-ефективен, много по-ефективен. И можете да започнете да имате само с един акаунт. Ако имате малък бизнес в Чили с клиенти в Лима, те могат да депозират в сметка, която има същия номер и тя просто се прехвърля. Но все още не сме там. „

Рипъл казва, че поне 200 банки и финансови институции вече са се присъединили към неговата глобална платежна мрежа RippleNet. Миналата седмица главният изпълнителен директор Брад Гарлингхаус заяви, че компанията регистрира нови клиенти с рекорден темп, тъй като интересът към решенията, базирани на Блокчейн , нараства откакто Фейсбук разкри цифровия си актив Libra. Също така редица латиноамерикански банки са сред бъдещите партньори на компанията.

Източник

Leave a Reply