Лайткойн пуска дебитна карта, за да харчим LTC като редовни парични средства

Фондация Лайткойн пуска дебитна карта. Специалната карта, която скоро ще бъде издадена, ще позволи на потребителите да прекарат криптовалутата си онлайн или във физически магазини, навсякъде по света, където се приемат основни кредитни карти. Картата ще поддържа Лайткойн (LTC), Bibox Token (BIX) и Ternio (TERN).

Специалното издание Litecoin BlockCard е съвместна работа на три крипто компании: Litecoin, Bibox Exchange и Ternio. Тя е разработена за ежедневни купувачи и потребители, които искат да използват крипто като пари в брой.

Четете още: Всички новини за алткоините

Според съобщението, потребителите, базирани в САЩ, ще бъдат първите клиенти, а Bibox Exchange ще действа като попечител на средствата на потребителите, използвайки обема на крипто-търговията на стойност над $ 200 милиона, за да подпомогне маршрутирането на депозитите и разходите на потребителите.

„Дебитната карта на специалното издание първо ще бъде пусната в резиденции на САЩ и скоро след това за неамерикански клиенти. Bibox Exchange и Litecoin Foundation ще интегрират дебитната карта директно в Bibox Exchange и LoafWallet – официалния портфейл на Лайткойн. Потребителите ще имат достъп до своите карти директно в рамките на тези екосистеми, като им предоставят незабавен достъп до разходите. ”

Създателят на Лайткойн Чарли Лий казва, че новата карта ще помогне за задвижване на LTC като основна валута за пътуване, хотели, търговия на дребно, услуги, забавления и пазаруване.

„Привличането на платформата на Ternio BlockCard с борсовия механизъм на Bibox дава на притежателите на Лайткойн несравним достъп до използването на LTC в търговци по целия свят.“

Лайткойн казва, че ще се свърже с американски клиенти през следващите седмици за инструкции как да се регистрират за достъп до картата.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Лайткойн пуска дебитна карта, за да харчим LTC като редовни парични средства”

Leave a Reply