Купуването на биткойн е било нерентабилно само за 10 дни от историята му

  • Биткойнвече е печеливш за всички, освен десет дни в историята си.

Нарастването на ценате на биткойн над 18 000 долара означава, че криптоактивът е имал само десет дни в историята, когато е било нерентабилно да го купувате.

Според доклад на Bitcoinist, главоломното покачване на цените на биткойн от 30 процента през ноември е тласнало криптовалутата към по-голяма рентабилност. Откакто падна под $ 4000 по време на пазарния срив през март, BTC събра повече от 350% до $ 18 200 към момента на писане на статията.

Цената вече се доближава до предишния си рекорд в края на 2017 г., когато биткойнът затвори близо 20 000 долара. В доклада се твърди, че последната съпротива на BTC е пресечена на 17 200 долара, подготвяйки пътя за нов потенциален ATH.

Докладът също така твърди, че в историята на биткойн остават само десет дни, когато криптоактивът е бил нерентабилен, като всички те са се появили в края на декември 2017 г.

Бичивото рали на биткойните започва да придобива по-широка пазарна тяга. В същия ден, в който цената за първи път от близо три години надхвърли $ 17 500, новоизбраният сенатор от Уайоминг Синтия Лумис заяви пред Fox News, че възнамерява да повиши осведомеността за биткойн във Вашингтон.

Тя каза:

Искам да се уверя, че всички разбират, че това е чудесен запас от стойност.

Източник

Leave a Reply