Крипто цените се възстановяват след загубата на Бинанс

Пазарите на криптовалута се справят много по-добре в деня след като дигиталната борса Бинанс загуби около 7000 BTC ($ 40 милиона). Веднага след като платформата за търговия официално обяви загубата от няколко милиона долара, криптономиката хвърли милиарди, но оттогава крипто цените се възстановяват и пазарите се справят изненадващо добре.

Криптовалутите се възстановяват след спада от няколко процента от загубата на Бинанс на 40 милиона долара

7 май беше луд ден за крипто-ентусиастите. Борсатата Бинанс обяви загубата на 40 милиона долара в Биткоини. Компанията твърди, че е била хакната и е била принудена да прекъсне депозитите и тегленията за една седмица. Официалното съобщение започна да се разпространява бързо в социалните медии. Пазарите на Биткойн (BTC) се сринаха от 5 900 долара за монета до нивото от 5 751 долара според данните на Bitstamp. Много други монети последваха примера с BTC и също загубиха няколко процента. За около 4-5 часа пазарите се консолидираха. Скоро след това крипто биковете върнаха цените обратно и повечето монети си възвърнаха загубеното от вторник.

Днес, 8 май, цялата пазарна капитализация на всички 2 000 + дигитални активи се движи около 184 млрд. долара. Цената на BTC е около 5,917 долара за единица в момента и той има пазарна капитализация от около 104,6 милиарда долара. Пазарите на Етериум (ETH) са нараснали с 5% за седмицата, но поради хаотичното действие вчера ETH е намалял с 2.4%. Един ETH се разменя за $ 168, а цялата пазарна оценка е около 17,8 млрд. Долара. Третата най-голяма валута по пазарна капитализация е Рипъл (XRP). Той е оценен на $ 12.6 милиарда днес и всеки XRP се търгува за $ 0.30. На последно място, пазарите на Лайткойн (LTC) намаляват с 1,9% и всеки LTC се търгува за $ 73 по време на публикуването на статията.

Четете още: Питър Бранд вярва в Биткойн, нарича алткоините „евтини позьори“

Движението на Биткойн Кеш

Пазарите на Биткойн Кеш (BCH) намаляват с 1,4% след вчерашните загуби, но през последните седем дни цифровият актив все още е с ръст от 5,1%. Обемът на търговията е около 1,49 млрд. долара и всяка монета се търгува за около $ 283. Водещата търговска двойка на BCH днес е с Тетер (USDT) – 56% от всички сделки. Следват BTC (28,8%), USD (6,8%), KRW (4,5%) и ETH (1,5%), а след петте най-големи двойки се движат EUR и JPY. BCH има пазарна оценка от около 5 милиарда долара и е шестата най-търгувана валута по обем на 8 май.

Технически индикатори

Ако погледнем 4-часовата графика на Кракен, биковете на BCH непрекъснато се опитват да надминат горната съпротива. Понастоящем краткосрочната проста движеща се средна (SMA) е все още над дългосрочната 200 линия на тенденциите. Това означава, че за сега пътят към най-ниското съпротивление все още е в посока нагоре. Повечето инерционни осцилатори в момента предлагат разпродажба и индексът на относителната сила е около ~ 55, което е донякъде безпристрастно.

Източник

Leave a Reply