Крипто-благословия: планът на Китай да забрани копаенето на Биткойн ще направи чудеса

Крипто-благословия: планът на Китай да забрани копаенето на Биткойн ще направи чудеса

Националната комисия за развитие и реформи (НКРР) разкри намерението си да елиминира сектора на биткойн и криптодобив незабавно чрез своите насоки за корекции в индустриалната структура, публикувани на 1 април.

Списъкът на секторите, които ще бъдат насърчавани, ограничавани и елиминирани, ще премине през период на обществено обсъждане до 7 май според доклада на SCMP. По този начин копачките в Китай вероятно ще могат да работят през следващите месец или два.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Ако след фазата на общественото обсъждане НКРР и правителството на Китай напреднат с настоящите планове за закриване на сектора на биткойните и криптодобивния сектор, това ще сигнализира края на най-доминиращата страна за добив.

ЗАЩО ТОВА МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОБРЕ ЗА БИТКОЙН И КРИПТОВАЛУТИТЕ

Потенциалното налагане на забрана за криптодобив може да доведе до децентрализация на минното дело на световния минен пазар и да насърчи миньорите от Китай да се преместят в чужди държави.

„Добивът на Bitcoin вече няма да бъде доминиран от Китай, но ще стане по-децентрализиран“, заяви анализаторът на криптовалутската изследователска компания, базиран в Пекин, Michael Zhong, подчертавайки, че китайските миньори в Юнан и Сичуан ще трябва да напуснат.

В продължение на много години големите сайтове, базирани в Китай като BTC.com и Antpool, някои от които се управляват от Bitmain, са доминирали над хеш силата на Биткойн мрежата.

Използвайки протокол за блокчейн (PoW), Биткойн мрежата се нуждае от изчислителна мощност, за да проверява транзакциите и да излъчва данни към мрежата на блоковата верига на Биткойн.

Към 9 април, само BTC.com и Antpool имат над 31.5% от хеш силата на Биткойн мрежата, като и двете са дъщерни дружества на Bitmain.

Трудно е обаче точно да се определи какъв процент от хеш-мощта на Биткойн идва от Китай, защото пуловете представляват голяма група миньори, които вероятно са разпределени в световен мащаб.

Следователно, дори ако басейни като Antpool и BTC.com, които са базирани предимно в Китай, имат голям пазарен дял от скоростта на Биткойн хеша, е преждевременно да се твърди, че 31,5% от хеш силата на Биткойн идва от Китай.

Цената на биткойна настъпва към „Златен кръстопът“

Освен това повечето минни компании, включително Bitmain, имат офиси извън Пекин и ако бъдат принудени да излязат от Китай, най-вероятно ще могат да поддържат операции на чуждестранните пазари.

Освен първите три басейна, SlushPool, BitFury и много други са базирани извън Китай.

Mati Greenspan, старши пазарен анализатор в eToro, също отбеляза, че потенциалната забрана на криптодобивната индустрия в Китай може да има положително въздействие върху ценовия тренд на Биткойн.

Той каза:

Ако тази забрана в крайна сметка се случи, по-вероятно е цената на Биткойн да се повиши, отколкото спадне. Загубата на евтина китайска електроенергия би повишила разходите за добив, което е нетно положително за цената. Също така ще докаже, че Bitcoin добива не е централизиран.

Защо Китай прадприема този подход

Управляващият партньор на Кенетик Jehan Chu каза, че подобно на начина, по който Китай е могъл да контролира това, което е известно като Великата китайска защитна стена, правителството вероятно иска да „рестартира“ криптовалутната индустрия както сметне за удачно.

Чу каза:

„Движението на NDRC е в съответствие като цяло с желанието на Китай да контролира различни слоеве на бързо развиващата се крипто индустрия и все още не е сигнал за голяма промяна в политиката. Вярвам, че Китай просто иска да „рестартира“ криптоиндустрията по начин, който те контролират, същия подход, който взеха с интернет. ”

Остава неясно дали Китай планира да предложи строго регулиран пазар на криптовалута в бъдеще или неговият приоритет е просто да забрани всички индустрии, свързани с прилежащите активи.

Източник

Leave a Reply