Криптото завзема света, казва шефът на ShapeShift

Главният изпълнителен директор на ShapeShift, Ерик Воорхис е виден участник в крипто-пространството. Той каза, че „криптото завзема света” при появата си на организираното от Блумбърг събитие „Bloomberg Markets: What Miss You?“.

На въпроса какво стои зад сегашния скок, Воорхис каза:

Мисля, че на този етап сме видели 4 или 5 такива мехурчета, така че много от тях са циклични. Хората чувстват, че мечият пазар е свършил и затова се чувстват комфортно да се върнат обратно в криптото. Това е най-голямата причина това да се случва. Често това е влиянието на много хора, които вземат свои собствени решения.

Четете още: Месечните печалби на Биткойн доближават тези от ноември 2017 година

Скоро след това главният изпълнителен директор на ShapeShift беше попитан дали има нещо „по-структурно“ на пазара на криптовалута, което насърчава мехурчетата и свързаната с тях дейност. Воорхис отговори:

Това е голям въпрос. Трябва да има мехурчета в криптото, защото криптото завзема света, а не само ще нараства с 5% на месец до без край. Ако то направи така, хората ще да започнат да го купуват и да го превърнат в балон. Така че няма начин да се премине от нулев доларов актив към такъв, който струва трилиони без масивни спекулации и масивна волатилност в цикличните балони.

Преминаването на $ 8000 за толкова кратък период от време – Биткойн се покачи с $ 2000 само за 5 дни – инвеститорите се чудят колко високо ще отиде пазарът оттук нататък. Майк Новограц от Galaxy Digital каза, че очаква Биткойн да достигне $ 20,000 за 18 месеца. Макар да изглежда на път да достигне върховете от края на 2017 г., няма абсолютно никаква яснота как ще се развият нещата, но инвеститорите със сигурност имат какво да очакват.

Четете още: Цената на Биткойна надмина 8 000 долара за първи път от юли 2018

Източник

Leave a Reply