Криптопазарът се надигна с $40 милиарда за 1 месец

През последните 24 часа цената на биткойна за кратко надхвърли нивото от $5,300, но се върна обратно към региона от $ 5,200.

През последните 30 дни, цената на биткойните се повиши с 31,3% спрямо долара в САЩ, а оценката на крипто пазара се увеличи с 40 млрд. долара.

Цената на биткойна се е повишила с 31%
спрямо USD през последния месец (източник: coinmarketcap.com)

Силните резултати на алтернативните крипто-валути, като Enjin Coin и Бинанс Койн, които отчитат съответно 404% и 266% годишни печалби, подчертават инерцията на крипто-пазара.

Технически индикатори: Наличие на бичи тенденции

За първи път от май 2015 г. технически показател, наречен 2-седмична дивергенция на конвергенцията на подвижната средна стойност (MACD), показа положителна тенденция за биткойн според техническия анализатор.

„2W MACD премина в сигнал за покупка на BTC. Отворихме приблизително при 4000 долара. Последният път, когато се случи това? Май 2015 г. Биткойн отвори при около $ 240. Той все още може да спадне, но дъното е в „ръцете на хората“, каза анализаторът.

След като биткойн премина нивото от $ 4,200, което беше решаващо ниво на съпротива за доминиращата криптовалута и се възстанови до 5 000 долара, той обърна много технически показатели, които определят дългосрочните тенденции.

От януари досега, цената на биткойна се е повишила с 41,7% спрямо щатския долар, демонстрирайки силен тласък в относително кратък период от време.

Rhythm Trader, търговец на биткоини, каза, че Биткойн е направил 123 дни, без да повтаря ниското си ниво, което може да се разглежда като стъпка към правилната посока в следващите месеци.

Подчертавайки, че Bitcoin е нараснал с 65% от декември за около четири месеца, търговецът каза:

„Биткойн вече направи 123 поредни дни без ново понижение. Търгува се при нива с 65% повече от декември. Не се хващайте да продавате за стотинки, предвид предстоящия бичи пазар. „

В краткосрочен план търговците обикновено очакват биткоинът да остане стабилен в диапазона от $ 5,000 до $ 5,200.

Няма ли стабилността да бъде лоша за биткоина?

Според инвеститора на криптовалута Джош Рагер, ако биткоинът показва стабилност в сегашния си диапазон в близък план, това ще създаде солидна основа за подкрепа за следващото движение нагоре на актива.

По-рано, когато биткойн не успя да излезе от важното ниво на съпротива от $ 4,200 за повече от 3 месеца, анализаторите бяха загрижени за липсата на движение на пазара на криптовалута.

Биткойн вече е надминал ключовите нива и са минали по-малко от три седмици, откакто БТК регистрира 20% увеличение на цената.

„Колкото по-дълга остане биткойна на нива между $ 5,000 до $ 5,200, толкова по-силна е подкрепата преди следващото препускане нагоре. Въпреки, че това се образува по-силна съпротива, по мое мнение биткойн вероятно ще остане в ценовия диапазон на тази диаграма за следващите седмици, – каза Рагер.

От стабилността на BTC биха могли да се възползват алтернативни крипто-валути в краткосрочен план, особено активи като Бинанс Койн, които се представят силно срещу Биткойн и щатския долар през последния месец.

BNB остава най-добре представящата се криптовалута за 16-месечния мечи пазар, като регистрира едва 11% спад от най-високото си ниво за всички времена.

За разлика от това, Етериум (ETH) е спаднал с 88% от рекордните си нива, а Рипъл (XRP) е спаднал с 90% от най-високите си стойности.

Бинанс Койн регистрира още 5% нарастване на цената в петък и тази инерция вероятно произтича от стартирането на мрежата Binance Chain на 18 април.

Източник

Leave a Reply