Криптогалактиката има нужда от място за развитие

Говорейки по темата за регулирането на криптовалутите, комисарят от САЩ за ценни книжа и борси (SEC) Хестър Пърс каза, че Криптогалактиката има нужда от място за развитие за иновациите си.

SEC не трябва да задушава криптовалутната иновация

Говорейки по време на конференцията за Bakkt Digital Asset, „крипто мама“, както Пърс нежно се нарича в рамките на индустрията, призовава регулаторите да осигурят място за цифровите иновации.

Четете още: Забраните ще доведат до увеличаване на цената на Биткойн според Дойче банк

Според Пърс, участници като SEC трябва да се отдалечат от „регулатори на заслугите“ и да позволят на участниците на пазара да решат дали даден актив е достоен за инвестиция.

Допълнително коментирайки въпроса, членът на Комисията Пърс заяви, че:

Трябва да позволим на хората, които се интересуват от това пространство [криптовалутите], да участват в него по начин, който е в регулираната рамка. Разбирайки, че инвеститорите трябва да вземат свои собствени решения, ние не можем да вземем тези решения вместо тях.

Вече нараства недоволството сред някои фирми за криптовалути в страната от бъркотията в държавните и федералните закони, които често задушават иновациите в блокчейн технологиите в Америка.

След като предостави ужасни предупреждения за рестриктивното състояние на правилата за криптовалути в САЩ, Circle в крайна сметка премести криптовалутата Poloniex в офшорка. Други платформи са геофинансиране на американските търговци.

Бавно прегръщане на иновациите

За Пърс, SEC не бърза да приеме иновациите, а предпочита да поддържа статуквото. По този начин Комисията се опитва да използва регулации от десетилетия, за да отговаря на нововъзникващия клас активи като криптовалутите.

Според комисар Пърс:

Много е естествено регулаторите да бъдат консервативни, защото ако направим грешка, хората ще дойдат да ни обвиняват. Знам, че ако хората губят пари, те винаги идват, като обвиняват регулатора.

Председателят на SEC, Джей Клейтън, постоянно поддържа мнението, че първоначалните маркери за предлагане на монети (ICO) са ценни книжа.

Четете още: Китайската държавна медийна агенция обяви, че Биткойн е безопасно убежище в скалист свят

Според Пърс, този специфичен навик на SEC наистина поставя страната в неизгодно положение в развиващата се цифрова икономика. Други юрисдикции в Европа и Азия вече са предприели значителни стъпки в заявяването на позиционни позиции в развиващия се крипто пейзаж.

Крипто мамата също подкрепи мнението, че при липса на значителни промени, САЩ ще изостанат от тези страни по отношение на приемането на криптовалута.

За Пърс регулаторите трябва да създадат благоприятна среда за иновации и да оставят тестване на продукти на пазара. Също така, комисарят на SEC смята, че регулаторите трябва да имат криптовалутни подразделения, посветени на балансирането на спазването и положителните връзки с криптовалутните проекти.

Наскоро министърът на финансите на САЩ Стив Мнучин заяви, че регулатори като SEC ще трябва да си сътрудничат при разработването на специфични крипто закони за страната.

Източник

One Reply to “Криптогалактиката има нужда от място за развитие”

Leave a Reply