Криптовалутите летят, Биткойн отвя съпротивата при $5,500

Криптовалутите поскъпнаха във вторник, като доминиращият биткойн скочи до най-високото си ниво от ноември 2018 година насам.

Комбинираната оценка на около 2132 криптовалути днес привлече повече от 4 млрд. долара инвестиции. Капитализацията само на Биткойн нарасна с около 3,3 млрд. долара, като цената му достигна най-високата стойност за 2019 г. до $5,591. В същото време другите топ крипто активи, включително Етериум, Рипъл и Биткойн Кеш, не изостават от тенденцията, като всеки се покачи между 3 и 4.5 процента на базата на последните 24-часа. В същото време ADA на Кардано постигнаха най-големи печалби в рамките на деня сред първите десет валути, като се увеличиха с повече от 6%.

Скокът последва седмицата на дрямка в целия криптовалутен пазар. На 16 април пазарната капитализация нарасна от 170 млрд. долара до 176 млрд. долара, след което тенденцията се измени към неутрална. Стратегическата консолидация оцени стойността от 182 милиарда долара, докато низходящите корекционни рискове остават ниски.

Пазарните настроения останаха същите за биткойните. Най-голямата крипто-валута се покачи от $ 5083 на $ 5,230 на 16 април, а преследващата тенденция за едноседмична неутрална позиция – макар и с пристрастие към биковете. Най-новите скокове позволиха на Биткойн да засили своя импулс, което означава същото и за по-широкия пазар на криптовалута.

Фактори

Самият пазар на криптовалута не предлага теоретично обяснение за нарастването в рамките на деня. Но в контекста на по-широкия пазар, възходът съпровожда възходяща сесия на австралийските и азиатските фондови пазари. Той също така излезе след поредица от новини от големи технологични компании като Туитър. Освен това основният актив, привързан към криптото, американския долар, също отвори силно след Великденската пауза.

Технически анализаторите на Биткойн в Туитър непрекъснато прогнозираха възходящ сценарий за биткойн, използвайки индикатор за „Златен кръст“. Фактът, че краткосрочната плъзгаща средна на биткойна намекваше за скок над дългосрочната си плъзгаща се средна, позволи на пазарните настроения да останат възходящи. Това отчасти се дължи на високата степен на успеваемост на моделите на Златния кръст на фондовия пазар.

Източник

3 Replies to “Криптовалутите летят, Биткойн отвя съпротивата при $5,500

Leave a Reply