Криптовалутата на Фейсбук може да побутне Биткойн до 10 000 долара

Цената на Биткойна може да се повиши до 10 712 долара през юни след настоящите настроения на инвеститорите и пускането на криптовалутата на Фейсбук – GlobalCoin, според известен анализатор.

Биткойн до 10 000 долара през юни?

Главният анализатор на пазара на ThinkMarkets Найем Аслам заключи, че юни ще бъде феноменален месец за цената на Биткойн. Исторически, май е най-добрият месец за BTC. Тази година не е по-различно, тъй като криптовалутата вече се покачи с приблизително 62,25%.

Четете още: Крипто гол! Голям футболен клуб в Европа вече приема Биткойн и Етериум

Аслам обясни, че силното месечно представяне на Биткойн може да се очаква. 5-годишният среден процент на печалба е 21.03%, а последният максимум за същия период от време е 70.86%.

5-годишният среден минимум на ниските нива е -18.73%. От статистическа гледна точка май е най-добрият 5-годишен среден процент за последния месец за BTC/USD.

Не се притеснявайте, бъдете щастливи

Според Аслам, тези статистики сами по себе си осигуряват достатъчно сигурност за битконите, за да отхвърлят безпокойство настрана. Търговецът на хедж фондове смята, че тази сезонност се простира до месец юни. Понастоящем индексът на относителната сила на Биткойн (RSI) е паднал под 70, а цената се е понижила с нарастването на инерцията.

Пазарният анализатор обяснява, че за да спечели още повече, RSI трябва да се преориентира и да съответства на възходящата тенденция на ценовото действие на Биткойн на дневната графика. Но той също така предполага, че ако RSI падне под линията на тренда, трейдърите не трябва да се тревожат, тъй като условията за свръхпродажба просто ще привлекат повече купувачи.

GlobalCoin може да направи цената на Биткойн $ 10,712

Аслам е на мнение, че Биткойн може да нарасне до $ 10,712 през следващите две седмици поради настоящата си пазарна структура и предстоящия дебют на криптовалутата на Фейсбук – GlobalCoin. Очаква се Фейсбук да публикува доклада за валутата на 18 юни с официален старт по-късно този месец.

Веднъж пуснат в употреба, GlobalCoin ще позволи на потребителите да извършват транзакции през каналите на социалните медии във Фейсбук екосистемата. Очевидно служителите също ще имат възможност да бъдат им бъде платено в GlobalCoin.

Като цяло, крипто общността се разделя относно дебюта на криптовалутата на Фейсбук. Някои прогнозират, че тя ще конкурира Биткойн и другите криптовалути. Други не смятат, че това е противник на криптото поради корпоративния му характер.

Четете още: Самсунг залага на копаенето на Биткойн

Въпреки това, някои казват, че GlobalCoin може да предизвика масово приемане на криптовалутите. Аслам лично смята, че GlobalCoin на Фейсбук ще „отключи огромна търговска стойност в развиващите се икономики“. Той спомена професора по компютърни науки в Кембридж Йон Кроукрафт, който казва, че Фейсбук може да се превърне в „Silk Road 3.0“.

По време на писането на статията цената на Биткой е $ 7758.29 + 0.03% се бори да си върне $ 8,000. Има съпротива при нива от $ 8,065 и $ 8,200. Графиката за последните 4 часа показва минимално съпротивление над $ 8,200, така че в зависимост от обема на покупките има възможност за следващ пробив отново на $ 9,000.

Източник

Leave a Reply