Криптоборса забранява САЩ

За първи път децентрализираната борса, базирана на етер, реши да забрани на жителите на САЩ достъп до неговия уебсайт.

„Считано от 8 юли 2019 г. (9:00 EST) американските граждани, местни лица или потребители от американски IP адреси вече няма да могат да използват уеб приложението на Bancor за конвертиране на токени“, казват те.

Сравнително малката борса понастоящем обработва само 1,6 милиона долара в обеми на търговия, близо до 1,2 милиона от които са в BNT/ETH.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

BNT, знакът на Bancor, днес е нараснал с близо до 3%, като притежателите му очевидно не са се развълнували от това изявление.

Това може да се дължи отчасти на това, че това е брокер на базата на интелигентни договори, който ви позволява да сменяте повечето символи ERC20 за eth или други символи.

„Бихме искали да изясним, че тази функционалност ще бъде блокирана за потребителите, които имат достъп до уебсайта, което предлага интерфейс за дейността на Блокчейн“, казват те, като добавят още:

„Тъй като Bancor Liquidity Network е колекция от интелигентни договори за Блокчейн и система, която не е задържана, не можем да ограничим достъпа на потребителите до самия блокчейн. Това не може да бъде блокирано. „

Използването на тази система обаче вероятно ще бъде затруднено, но потенциално можете да използвате уебсайта под друго име на домейн и да премахнете всички ограничения за блокиране на IP адреси.

Но американците, които искат да продължат, вероятно ще използват само VPN. Неясно е защо точно Bancor е взел това решение. Те казват:

„В светлината на повишената регулаторна несигурност, ние вярваме, че ограничаването на потребителите, базирани в САЩ, от осъществяването на реализации чрез нашия уеб интерфейс е най-разумното решение за всички членове на екосистемата на Bancor към момента.“

Вероятно SEC е изпращала известия наоколо, защото много борси заявиха, че ще забраняват САЩ, включително Бинанс и Bittrex.

SEC счита, че ако токен е сигурен, тогава всяка борса, в която токенът може да се търгува, трябва да се регистрира с SEC.

Фактът, че Bancor може да предприеме такива действия, обаче, показва, че те не са много децентрализиран обмен или брокер, така че действията на SEC могат да бъдат насочени към по-голяма децентрализация.

Източник

Leave a Reply