Коронавирусният стимул е повече от два пъти най-високата пазарна капитализация на криптовалутите

Пакетът за стимулиране поради коронавируса в САЩ надминава най-високата пазарна капитализация на криптовалутите за всички времена с 240%.

Правителството на САЩ наскоро отпусна пакет за стимулация от 2 трилиона долара, за да помогне на американците да компенсират икономическото въздействие на COVID-19. Тази цифра е повече от удвоена сумата на целия спекулативен капитал, затворен на целия пазар на криптовалути по време на своя пик за 2018 г.

Криптовалутите, като цяло – Биткойн, Етериум, Лайткойн и всичко останало – колективно достигнаха своята пазарна капитализация за всички времена през януари 2018 г., на обща стойност $ 831 милиарда по данни на CoinMarketCap.

Сметката за стимулиране на САЩ в отговор на коронавируса е 240% по-голяма в сравнение.

Стабилизиране на „икономическия кораб“

През последните два месеца правителството на САЩ направи оценка на редица начини за вкарване на живот в икономика, която е в застой поради превенцията на коронавируса. Последваха няколко кръга на вливане на капитал, в един от които Федералният резерв на САЩ отпечата свежи 1,5 трилиона долара в средата на март.

Четете още: Крипто гейминга изглежда експлодира по време на COVID-19

Този месец приключи с одобряването, от президента Тръмп, на пакета за стимулиране от 2 трилиона долара, който включваше изпращането на средства на граждани и компании с различни възможности. Докато някои спекулират, че стимулът ще увеличи търсенето на биткойн, ранните признаци от цената на актива не показват голяма причина за вълнение. BTC все още се намира в доста стабилни граници по времето на публикуване на тази статия, близо до цена от $ 6,880.

Усилията за стимулиране в САЩ показват колко сравнително малко е криптовалутното пространство. С пазарна капитализация от 199 милиарда долара по времето на публикуване на статията, световната екосистема за цифрови активи има значително място за растеж, особено като се имат предвид всички пари в обращение.

Източник

Leave a Reply