Корейски блокчейн стартъп, подкрепен от Samsung, получава финансиране за 7.5 милиона долара от Shinhan Bank

Блокчейн стартъпът Blockco от Южна Корея е получил финансиране за 9 милиарда южнокорейски вона [₩ /KRW], или 7.5 милиона щатски долара в кръг на финансиране от серия Б, в който се включиха големи местни банки.

Blockco, който разчита на подкрепата на Samsung, обяви инвестицията в блог пост на 22 август.

Една от най-старите банки в Корея, Shinhan Bank, како и една от най-големите банки за обмен на валута Korea Exchange Bank (позната и като KEB Hana Bank) участваха в кръга на финансиране.

Освен банките, LB investment, дружество за рисков капитал с фокус върху здравеопазването, както и дъщерната фирма за рисков капитал на Dadam Game също се включиха в новаа инвестиция.

Четете още: Сеул поставя в Блокчейн личните карти на своите 26-милиона жители

Blockco е основана през 2014 г. и се твърди, че през юли 2016 г. е получила 1.5 милиарда вона, или 1.2 милиона долара от Samsung Ventures. През 2015 г. Blockco е създала платформа за блокчейн като услуга наречена Coinstack и пуска платформата на основната мрежа (mainnet) върху блокчейн протокол Aergo през 2018 г.

Blockco е участвала и в разработката на блокчейна системата NexLedger, заедно със Samsung Group и Amazon Web Services. NexLedger, пусната през 2017 г., е платформа от завършени решения от рентабилни методи за управление на дигитални финансови транзакции и обмен на данни.

Наскоро беше докладвано, че заедно с финансовата компания Directional, Shinhan Bank работи върху блокчейн базирана кредитна платформа. KEB Hana Bank и Samsung Electronics са членове на южнокорейски консорциум, който планира пускането на блокчейн базирана мобилна идентификация в страната през 2020 г.

Източник

Leave a Reply