Копаенето на Биткойн отново е печелившо – започна ли отново бичия пазар?

От CCN: Според Алекс Крюгер, икономист и анализатор на световните пазари, разходът за ефективни операции за добив на биткойн в момента се движи при цена от около 3,550 долара.

По големите пазари на криптовалутите цената на биткойна към момента е $5,265, което за копаещите представлява значителна печалба за всеки блок, който добият, като се има предвид разходната цена от $3,550 и потенциалното му поскъпване.

Означава ли това началото на бичи пазар?

Докато анализът на Крюгер използва норма на електроенергията от $ 0.055 за kWh, в зависимост от региона, в който се намират миньорите, стойността може да варира.

Например, Крюгер заяви, че CoinGeek обяви цена на електроенергията от $ 0.073 за kWh, за да може криптовалутите като Биткойн да са печеливши.

CoinGeek води преговори за продажбата на потребителите си (62 хиляди души с 960 хиляди TH/s) и други активи (например http://coingeek.com) за 45,5 милиона долара. Средните експлоатационни разходи на копачите са 0.073 долара/kWh, което води до цена от $3580 за печеливш добив (при стойности, отнесени към добива на BTC, а не BSV), заяви анализаторът през декември.

През втората половина на 2018 г., особено през последните няколко месеца на годината, цената на биткойн падна под печелившата, което доведе до това копаещите да отчитат нетни загуби от дейността си.

Много копачи трябваше да продължат да работят дори и при мечия пазар, защото са сключили дългосрочни сделки с доставчици на електроенергия, придобили са скъпо оборудване ASIC и имат дългосрочни договори за управление на големи биткойн центрове.

Андреас Антонопулос, широко признат експерт по криптовалута и сигурност, спомена теорията за „спиралата на смъртта“, която твърди, че може да се появи при биткоин, като за всички копаещи ще е трудно да прекратят дейност.

Антонопулос каза:

„Миньорите имат много по-дългосрочна перспектива. Това означава, че те имат съществуващи инвестиции в оборудване и обикновено купуват електроенергия при дългосрочни планове, не я плащат до седмица. И затова, ако трябва да изчакат криптовалутите да станат печеливши още три месеца и да работят с оборудването, те не го изключват. „

По този начин, много миньори продължават да осигуряват и защитават мрежата на блоковата верига Биткойн чрез минно дело през 16-месечния мечи пазар.

Сега, когато добивът на Биткойн отново е печеливш, ако се приеме, че цената на биткойна не падне под $4,000 в краткосрочен план, повече миньори биха могли да влязат в добива, за да копаят доминиращата криптовалута, преди да се намали наполовина блока, което е планирано да се случи през май 2020 г.

Когато намаляването на блоковете бъде изпълнено, скоростта, с която се произвеждат нови монети от миньорите намалява, което води до по-малка печалба за тях.

Но тъй като цената на биткойна обикновено нараства при такова разполовяване, тъй като намалява потенциалната циркулираща доставка на биткойн на борсите и други пазари, миньорите често се озовават в печеливша позиция.

Крипто пазарът се подобрява

bitcoin price bull
Макар и да не е гаранция, че криптовалутата е навлязла в бичи пазар, добивът на биткоини е печеливш, и това е положителен знак. | Източник: Shutterstock

Трудно е да се твърди окончателно, че рентабилността на добива на биткойни може ефективно да сигнализира за края на корекцията на пазара на криптовалути.

Но като се има предвид, че минното дело е ключов сектор за устойчивостта на криптовалутите, една здрава минна екосистема би повишила настроенията около биткойн и останалата част от пазара на криптовалута, особено при мрежите с доказана работа.

По-важното е, че биткоин показа възходящо движение през изминалата година, преди да се намали наполовина блока, и това е част от фактите, които миньорите могат да обмислят в обозримо бъдеще.

Източник

Leave a Reply