Консенсус 2018 посрещна над 8000 участници вместо очакваните 4 000

„Консенсус 2018“, един от най-големите конференции за блокчейн и криптовалути за годината, беше претъпкан, според много присъстващи, които трябваше да чакат на дълги опашки.

Консенсус 2018 е най-популярното събитие за блокчейн този месец. Толкова популярен всъщност, че организаторите трябваше да се справят с двойно повече от първоначално очакваните участници според Рони Моъс, който управлява компанията за проучване на пазара Standpoint.

Конференцията за блокчейн и криптовалути се провежда в Ню Йоркската Hilton Midtown от 14  до 16 май. Организаторите очакваха над 4 000 участници тази година, при около 2 700 на събитието през 2017. Въпреки това, Моъс съобщава, че са присъствали повече от 8 000 души, докато главният изпълнителен директор на Digital Currency Group, Бари Силбърт, оценява този брой най-малко на 8 500.

Кратко ръководство за разбиране на основите на блокчейн и криптовалутите

Моъс очевидно беше разочарован от големия брой участници, като каза в tweet, че се чувства като на Нюйоркската  Централна гара по време на пиковия час. Един стадион вероятно би била по-добро място от конгресния център, заключи той.

Те продадоха твърде много билети за #consensus2018 #coindesk #blockchain #conference и има 8000 души тук. Чувствам се като на Централна гара в #Ню Йорк, за да се кача на #subway по време на час пик. Те трябваше да проведат тази конференция в спортна зала или конгресен център … не в хотел.
– Рони Моас (@RonnieMoas) 14 май 2018 г.

– Тук е малко хаотично. Мисля, че са продали твърде много билети „, каза той пред CNBC.

В предишен туит, Рони се оплака, че компютрите са забивали, принуждавайки хората да чакат на дълги опашки.

Не е гладко начало в # consensus2018 … компютрите са извън строя … не могат да отпечатат пропуските, за които хората платиха $ 2,999 хаха … 200 чакат в момента.
– Рони Моъс (@RonnieMoas) 13 май 2018 г.

Моъс не е единственият с оплаквания. Репортер на CNBC трябваше да чака един час, за да получи пропуска си за влизане, пише новият портал. Джеф Дентън от AmerisourceBergen, който също е присъствал, каза:

„Никога не съм виждал нещо подобно при регистрация. Висях на опашка един час.

Как да избера най-подходящата криптовалута за инвестиране през 2018 г

Тези неудобства обаче не спираха хората да се събират на събитието. При средната цена на билета от 2 000 долара, организаторите са генерирали поне 17 милиона долара от продажбите на билети.

CoinDesk, която отговаря за организирането на събитието, отказа да коментира данните за приходите. Въпреки това директорът на маркетинга на компанията Джейкъб Донели излезе с извинение за неудобствата:

„Докато се извиняваме за забавянията, Consensus 2018 е получил огромен интерес и е най-голямото събитие, фокусирано върху блокчейн, което някога е било проведено в Съединените щати. Работим за намаляване на времето за изчакване.“

Много звезди на блокчейн и криптовалутите бяха записани като оратори на събитието, включително Емануел Адуо, ръководител на блокчейн стратегия и стратегия за криптировалути в Credit Suisse; Джеръми Алайър, главен изпълнителен директор на Circle; бившия шеф на стратегическата група на JPMorgan Amber Baldet; Брайън Белендорф, изпълнителен директор на Hyperledger; изпълнителния директор на Consensys Vanessa Grellet.

Съоснователят на Ethereum Vitalik Buterin отказа да участва или подкрепи събитието, заявявайки, че цените на билетите са твърде високи, а използването на котировки от „CoinDesk“ не е правилно.

4. Между другото, присъствието на конференцията струва $ 2-3k. Отказвам лично да допринасям за това ниво на търсене на приходи.“

Превод от Cryptovest.com

Leave a Reply